Verstappen ziet het duister in: 'We hebben fouten gemaakt als team zijnde' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet het duister in: 'We hebben fouten gemaakt als team zijnde'

Verstappen ziet het duister in: 'We hebben fouten gemaakt als team zijnde'

Max Verstappen geeft na een teleurstellende kwalificatie in Singapore aan dat het team wat fouten heeft gemaakt in de set-up waardoor hij geen grip en balans had. De Nederlander werd voor het eerst sinds een heel lange tijd uitgeschakeld in Q2. Er hangt hem mogelijk nog een straf boven het hoofd, dus of hij vanaf P11 mag starten op zondag is nog maar de vraag. De tweevoudig wereldkampioen spreekt over een heel moeilijk weekend.

Het is een onbekend gezicht dat beide Red Bull Racing-coureurs Q3 niet hebben gehaald. Verstappen en Pérez hadden het op vrijdag al lastig, en op zaterdag tijdens VT3 ging het niet heel veel beter. In Q1 bleef Verstappen lang wachten in de pitstraat, daarvoor staat hij under investigation, en ook voor het ophouden van Yuki Tsunoda. De Nederlander kwalificeerde als elfde, maar het is nog de vraag of dat P11 blijft. Pérez pakte P13. 'Het was best wel moeilijk en de kwalificatie was nog moeilijker dan verwacht', begint Verstappen bij Viaplay.

'We hadden een paar dingen aangepast, en dat maakte het erger dan in VT3. We hadden geen grip, de auto was moeilijk te besturen en dan heb je geen vertrouwen om ermee over de limiet te gaan', legt de tweevoudig wereldkampioen uit. 'We hebben wat foute beslissingen genomen als team zijnde, en daar betaal je dan de prijs voor als het al niet zo hard gaat.' Verstappen had slechts één keer de snelste tijd kunnen klokken, maar daarna gebeurde dat niet weer. De auto oogde onstabiel en het lukte Red Bull niet om de auto voorafgaand aan de kwalificatie in het gareel te laten lopen.

Verstappen ziet het somber in: 'Het zal niet heel veel worden zondag'

'De auto bottomde uit onder het remmen, dat wil je natuurlijk niet op een stratencircuit', gaat Verstappen verder. 'We hebben zeker wat fout gedaan. Ik kan er niet op ingaan wat het is. In mijn ronde had ik meer dan een moment, er was geen grip, geen balans. Het was heel moeilijk om te remmen, dan houdt het op.' De Nederlander heeft dan ook geen hoge verwachtingen voor de racedag. 'Het zal niet heel veel worden zondag. Inhalen hier is niet makkelijk', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws