Red Bull uitgeschakeld in Q2, Verstappen mag op extra gridstraf rekenen Formule 1
Formule 1

Red Bull uitgeschakeld in Q2, Verstappen mag op extra gridstraf rekenen

Red Bull uitgeschakeld in Q2, Verstappen mag op extra gridstraf rekenen

Red Bull Racing is in zijn geheel uitgeschakeld in Q2 in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Max Verstappen zette de elfde tijd neer, terwijl teamgenoot Sergio Pérez spinde in zijn laatste ronde, en zo op P13 bleef steken. Verstappen mag daarnaast nog op een gridstraf rekenen voor het in de weg rijden bij Yuki Tsunoda.

Al in Q1 kwam Verstappen tweemaal onder een vergrootglas te liggen. Bij de start van de kwalificatie liet hij, tot verbazing van zijn collega's een groot gat vallen in de pitstraat door lang stil te blijven staan. Hoewel het incident onderzocht wordt, is de kans groot dat Verstappen hier zonder gridstraf mee weg zal komen. Aan het einde van Q1 raakte Verstappen echter betrokken bij de filevorming in de laatste sector, waarbij hij op het laatste moment moest uitwijken voor Williams-coureur Logan Sargeant, die bezig was aan zijn snelle ronde.

Ook hier is er een redelijke kans dat Verstappen niet bestraft wordt, aangezien veel collega's ook erg langzaam reden op het circuit, maar datzelfde zal vermoedelijk niet het geval zijn bij een incident in Q2. Nadat Verstappen zijn eerste, matige, rondetijd had neergezet, reed hij in zijn in lap in de weg bij Yuki Tsunoda. In voorgaande situaties leverde dit regelmatig een gridstraf van drie plekken op, en het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de wereldkampioen van de elfde tot de veertiende plek zal terugvallen, aangezien hij in zijn laatste poging dankzij veel wielspin de top tien niet haalde. De Nederlander was na afloop behoorlijk pissig.

Niet het eerste kwalificatiedrama voor Pérez

Pérez verging het niet veel beter. De Mexicaan kende soortgelijke problemen met het schakelen en kwam daardoor al in de derde bocht in een spin terecht. Op dat moment stond Pérez al buiten de top tien, en door verdere tijdsverbeteringen zakte hij terug naar de dertiende tijd. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat Red Bull haar perfecte score van 2023 vasthoudt, en voor Verstappen komt zijn winstreeks vermoedelijk op zondag tot een einde.

Pérez kende eerder onder andere in Australië en Monaco al kwalificatiedrama's met uitschakelingen en crashes in Q1, terwijl hij ook in Spanje, Canada, Oostenrijk en Groot-Brittannië al ontbrak in het laatste deel van de kwalificatie. Eerder vandaag gaf teambaas Christian Horner nog aan dat de problemen opgelost konden worden voor de kwalificatie. Dit is de eerste keer sinds Rusland 2018 dat beide Red Bulls in Q3 ontbreken.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws