Marko kan wel lachen om snelste ronde Verstappen: 'Dat krijg je er gewoon niet uit' Formule 1
Formule 1

Marko kan wel lachen om snelste ronde Verstappen: 'Dat krijg je er gewoon niet uit'

Marko kan wel lachen om snelste ronde Verstappen: 'Dat krijg je er gewoon niet uit'

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko kan opnieuw tevreden terugkijken op een Grand Prix-weekend, aangezien hij voor de zevende keer in zeven races tijd een van zijn coureurs als winnaar over de streep zag komen. Dat Max Verstappen in de slotfase nog een straf riskeerde om een extra punt te pakken, neemt de Oostenrijker dan ook op de koop toe.

Verstappen begon de race vanaf poleposition, leidde elke ronde van de race, en reed dus ook de snelste rondetijd. Daarmee pakt de Nederlander voor de derde keer in zijn carrière een Grand Slam, nadat hem dat eerder al lukte in Oostenrijk en Imola. 'Het was vrij gemakkelijk voor Max', zag ook Marko. 'Enkel de keuze voor de harde band was niet optimaal. Daarmee verloren we nog wat tijd. Afgezien daarvan was het perfect', zo verwijst Marko naar de klachten die Verstappen had over het harde rubber.

Verstappen pakt extra puntje bij Pérez weg

In de slotfase van de race wisselde de gehele top vier nog naar zachte banden, en dat bood de coureurs een ideale gelegenheid om nog voor de snelste rondetijd te gaan. Ook die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Verstappen. 'Hij wilde ook nog per se voor het extra WK-punt gaan, ook al waren zijn banden niet meer zo goed als die van Checo (Pérez, red.). Dit soort dingen krijg je er gewoon niet uit bij hem', geeft Marko lachend aan bij ORF. Verstappen kon zich geen overschrijdingen van de baanlimieten meer veroorloven, maar het liep dus allemaal goed af.

Bij Pérez liep het allemaal wat minder goed dit weekend. De Mexicaan wist zich na een slechte kwalificatiesessie te herstellen tot een vierde positie, maar zag wel de achter hem gestarte George Russell eerder over de eindstreep komen. 'Checo reed een goede race, maar hij maakte een slechte start mee', geeft Marko aan waar het verkeerd ging. 'Russell reed voor hem, anders had hij misschien nog op het podium kunnen eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws