Buitenlandse media lyrisch: 'Hij domineerde en pakte stormenderhand de snelste ronde af van Pérez' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media lyrisch: 'Hij domineerde en pakte stormenderhand de snelste ronde af van Pérez'

Buitenlandse media lyrisch: 'Hij domineerde en pakte stormenderhand de snelste ronde af van Pérez'

Max Verstappen won op zeer dominante wijze de Grand Prix van Spanje en kwam maar liefst 24 seconden voor zijn tegenstanders over de finish. De Nederlander sleepte in Barcelona, waar hij zijn eerste race won, zijn veertigste overwinning binnen en is nu nog maar één zege verwijderd van het record van F1-legende Ayrton Senna. Regen is tijdens het afgelopen weekend niet gevallen, maar een regen van superlatieven en complimenten aan het adres van Verstappen wel. De buitenlandse media konden niks anders dan mooie woorden schrijven over de 25-jarige.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

Aangezien Verstappen het hele weekend alle sessies heeft getopt en op zondag de race volledig domineerde, besloot het Duitse medium Auto, Motor, und Sport er geen doekjes om te winden. De Nederlander krijgt een tien met een griffel. 'Het enige waar Verstappen regelmatig mee in conflict was, waren de track limits. Na drie keer kreeg hij de zwart-witte vlag. Zijn team vroeg hem om niet de snelste raceronde neer te zetten. Dat deed hij toch, en met gemak. Dat geeft aan hoeveel reserves hij nog heeft', aldus Auto, Motor, und Sport. Ook Nyck de Vries kreeg ditmaal een voldoende van het Duitse medium. De Nederlander kreeg een zes voor zijn raceweekend in Barcelona.

La Gazetta dello Sport (Italië) - 9

La Gazetta dello Sport besloot Verstappen een negen te geven. Het Italiaanse medium merkte op hoe niemand in de buurt kon komen van de RB19. 'De Red Bull is onverslaanbaar, maar alleen in zijn handen', schrijft La Gazetta. 'Hij domineert de hele Grand Prix en pakt de snelste ronde stormenderhand af van Pérez. Nu is hij één overwinning verwijderd van Senna en is de wereldtitel al veiliggesteld', denkt het Italiaanse medium. Volgens La Gazetta is de enige Red Bull die niet wint de Red Bull van teamgenoot Sergio Pérez.

The Race (Groot-Britannië) 

Ook het Britse medium The Race kon niet anders dan Verstappen op de eerste plek zetten in de ranking. 'Soms kan een geweldige coureur in de leidende auto zo de controle hebben dat het moeiteloos lijkt. Dat was de zone waarin Verstappen zich het hele weekend bevond, met de worstelingen van Pérez als contrapunt dat onderstreept hoe zelfs in een Red Bull dingen niet altijd eenvoudig zijn', schrijft The Race. De Vries kreeg de vijftiende plek in de ranking van The Race. 'Hij reed een redelijke race, maar het was ideaal geweest als hij de pace die hij laat in de race kreeg had kunnen gebruiken om Piastri te pakken, die net voor hem finishte.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws