Button: 'Mercedes deed het uitstekend, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen' Opinie
Opinie

Button: 'Mercedes deed het uitstekend, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen'

Button: 'Mercedes deed het uitstekend, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen'

Jenson Button durft geen uitspraak te doen over wie er wereldkampioen wordt in 2021. Lewis Hamilton lijkt met Mercedes momenteel het voordeel te hebben, maar de voorsprong in het wereldkampioen ligt nog steeds bij Max Verstappen. Daarnaast gaan de Formule 1-heren twee race-weekenden in om circuits te overmeesteren waar ze nog nooit op gereden hebben. Er is dus geen historische data om op terug te vallen.

'Het nieuwe circuit in Jeddah is vloeiend en extreem snel en nauw. Het is een spannend circuit dat fouten genadeloos afstraft. Mercedes heeft de afgelopen twee weken uitstekende zaken gedaan, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen', stelt Button, die bij Sky Sports F1 zijn mening geeft over het seizoenslot van 2021. Als Brit hoopt hij wellicht dat Hamilton de titel pakt, maar makkelijk zal het niet gaan.

De enkelvoudig wereldkampioen vervolgt: 'Mercedes lijkt de overhand te hebben, maar onder de streep is Jeddah een nieuw circuit. We weten niet wat daar gaat gebeuren.' De initiële geluiden vanaf de paddock doen vermoeden dat het Mercedes is dat ook op het straatcircuit in het voordeel is, maar Button heeft geleerd van de verrassingen die zich in 2021 al voorgedaan hebben.

Abu Dhabi vormt onzeker slot voor Verstappen en Hamilton

Maar ook na Saoedi-Arabië hangt er nog onzekerheid in de lucht. Yas Marina Circuit heeft namelijk aan de lay-out van de laatste sector zitten sleutelen. Button: 'Na Saoedi-Arabië gaan we naar Abu Dhabi, waar de lay-out dusdanig veranderd is dat we ook voor dat circuit eigenlijk geen voorspelling kunnen doen.' Er komen dus twee Grands Prix aan waarvoor niet naar data uit het verleden gekeken kan worden.

'Ik heb geen idee hoe dit gaan eindigen. Allebei de teams en allebei de coureurs zijn geweldig. Dat is precies waarom dit seizoen zo ongelooflijk spannend is', concludeert hij. Met groot enthousiasme kijkt hij uit naar hoe het huidige seizoen in haar slot gaat vallen. Bij de coureurs én bij de constructeurs kan het nog alle kanten op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws