Pérez: 'Gasly verdient nog een kans bij een topteam' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'Gasly verdient nog een kans bij een topteam'

Pérez: 'Gasly verdient nog een kans bij een topteam'

Sergio Pérez is van mening dat Pierre Gasly nog eens een poging zou moeten wagen bij een van de topteams. In 2019 verbleekte hij in zijn eerste seizoen naast Max Verstappen bij Red Bull Racing, maar sindsdien heeft hij zich goed weten te herpakken bij zusterteam AlphaTauri. Ook zijn indirecte vervanger, Pérez, is dit niet ontgaan. Hij zou de Fransman graag weer bij een topteam zien.

Bij Canal Plus deed de Mexicaan zijn verhaal. Bestaat er nog een kans dat Gasly weer de stap gaat zetten naar Red Bull? 'Ik denk dat het team de meeste informatie heeft over zo'n keuze', laat Pérez weten. 'Zij weten meer dan de media en meer dan de coureurs zelf.' De data van de prestaties van coureurs ligt vooral bij het team zelf en daar moet dan ook naar gekeken worden om deze keuze te maken.

Red Bull blij met Pérez

Pérez weet momenteel dat hij voor 2022 in ieder geval nog een team heeft en goed zit bij Red Bull. Hij gaat in op hoe hem dit verteld werd: 'Na enkele races in 2021, zo'n vijf, kwamen de bazen naar mij toen en zeiden ze dat ze graag door met mij wilden gaan.' Destijds kreeg hij nog geen contractverlenging, die volgde later in het jaar.

Wel beseft hij dat Gasly, die heel het jaar in de AlphaTauri al uitstekend presteert, op een gegeven moment die stap kan maken. 'Pierre presteert op een heel erg hoog niveau. Hij verdient nog een kans bij een van de topteams', concludeert Pérez, die dat momenteel bij Red Bull dus voorkomt. Of de man uit Rouen na 2022 zijn heil bij een van de concurrenten gaat zoeken, moet ook nog maar blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws