Buxton vergelijkt Sainz met Verstappen: 'Mensen vergeten dat heel snel' Opinie
Opinie

Buxton vergelijkt Sainz met Verstappen: 'Mensen vergeten dat heel snel'

Buxton vergelijkt Sainz met Verstappen: 'Mensen vergeten dat heel snel'

Will Buxton is zeer onder de indruk van Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Britse journalist van F1TV onthult dat hij nooit had verwacht dat de Spanjaard het tot de Formule 1 zou schoppen. Dat dit hem lukte, was al een verrassing, maar dat de winnaar van de meest recente Australische Grand Prix het ook nog eens behoorlijk goed deed als teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso vindt Buxton ook bijzonder.

Sainz heeft zich de afgelopen seizoenen bij Ferrari zonder meer in de kijker gereden. Niet alleen kon de Spanjaard zijn hoger aangeschreven teamgenoot Charles Leclerc met enige regelmaat prima bijbenen, maar hij weet de Monegask ook steeds vaker te verslaan. In Saoedi-Arabië kon Sainz vanwege een blindedarmontsteking niet deelnemen aan de Grand Prix, maar in zowel Bahrein als Australië was de 29-jarige de eerste Ferrari-coureur die de eindstreep passeerde. En door de pech van Verstappen leverde dit hem zelfs zijn derde GP-zege op.

De Spanjaard heeft alle verwachtingen van Buxton meer dan overtroffen. De Brit verklapt in The Red Flags-podcast dat hij aanvankelijk geen al te hoge pet ophad van Sainz. 'In zijn tijd in de juniorklassen had ik nooit verwacht dat hij de Formule 1-coureur zou worden die hij nu is of dat hij zo'n lange F1-carrière zou hebben. Carlos (Sainz, red.) weet hiervan overigens', voegt Buxton meteen toe. 'Ik had eigenlijk niet gedacht dat hij überhaupt de Formule 1 zou halen.'

Vergelijking met Verstappen

Vanaf het moment dat Sainz de stap naar de Formule 1 mocht maken en in 2015 tegelijkertijd met Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1, heeft de Ferrari-coureur zich goed ontwikkeld. Maar eigenlijk was de Spanjaard meteen al snel, benadrukt de journalist. 'Mensen vergeten heel snel hoe goed hij was in vergelijking met Max (Verstappen, red.) toen ze teamgenoten waren bij Toro Rosso', vindt Buxton.

'Ik denk dat Carlos (Sainz, red.) een fenomenale coureur is en op dit moment is het misschien de vraag of Ferrari wel de juiste coureur binnen heeft gehaald', doelt Buxton op de komst van Lewis Hamilton naar het Italiaanse team in 2025. 'Of dat ze überhaupt wel van coureur hadden moeten wisselen', vraagt de Brit zich hardop af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws