Spaanse journalist haalt uit naar Pérez: 'Hij zat niet vast, hij was gewoon langzamer' Opinie
Opinie

Spaanse journalist haalt uit naar Pérez: 'Hij zat niet vast, hij was gewoon langzamer'

Spaanse journalist haalt uit naar Pérez: 'Hij zat niet vast, hij was gewoon langzamer'

De Spaanse journalist Jesús Balseiro constateert dat Ferrari een stuk gevaarlijker is geworden, maar hij verwacht desondanks dat Red Bull Racing komend weekend in Japan een uitgelezen kans krijgt om terug te slaan na een minder weekend in Australië. Daarnaast is de Spanjaard kritisch op het optreden van Sergio Pérez van anderhalve week geleden.

In Melbourne zat Ferrari er het hele weekend goed bij en een gevecht met Max Verstappen behoorde wellicht tot de mogelijkheden. Zelf rekende de Nederlander daar in ieder geval wel op, maar dankzij een remprobleem vroeg in de wedstrijd kwam het niet tot een gevecht. Carlos Sainz wist optimaal te profiteren van de pech van de drievoudig wereldkampioen en reed op overtuigende wijze naar de derde Grand Prix-zege uit zijn carrière.

Toch overheerst er in de paddock nog wel degelijk de overtuiging dat Red Bull nog een voorsprong heeft op de Italiaanse concurrent. Ferrari zit het team van Verstappen en Pérez echter wel op de hielen en dat biedt hoop voor de nabije toekomst, zo denkt Balseiro. 'Ferrari heeft niets te verliezen', zegt de journalist in de F1 Nation-podcast. 'Ik denk dat er een beetje hoop is als je naar Checo (Pérez, red.) kijkt. Hij kende een lastige race in Australië en er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij vastzat achter langzamere auto's. Hij was gewoon langzamer', is Balseiro kritisch op het optreden van de Mexicaan in Melbourne.

Geen strijd tussen Red Bull en Ferrari in Japan

Het had zo mooi kunnen zijn, een spannend gevecht tussen Verstappen en Sainz om de overwinning, maar het mocht niet zo zijn door de DNF van de Nederlander. Balseiro vindt dat jammer, want hij geloofde in de kansen van de Ferrari-coureur. 'We hebben Max (Verstappen, red.) niet zien vechten tegen Carlos (Sainz, red.). Ik zou dat graag willen zien, want er waren voldoende redenen om te denken, als je de vrije training kijkt, dat Max sneller zou zijn geweest dan Carlos. Hij had in ieder geval niet meteen na de eerste bocht vertrokken zijn', denkt Balseiro.

'Het had een moeilijke race voor hem (Verstappen, red.) moeten worden', gaat de Spanjaard verder. 'Het was het plan van Carlos om hem in de eerste twee stints onder druk te blijven zetten en dan in de laatste stint gewoon iets anders te proberen. Dat hebben we helaas gemist. Hopelijk krijgen we dat later in het seizoen wel te zien', aldus Balseiro, die niet verwacht dat die spannende strijd er komend weekend in Japan komt. 'Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik denk wel dat Red Bull in Japan een hele grote kans maakt en ik verwacht niet dat Ferrari dan zo dichtbij is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws