Coulthard heeft geen boodschap aan complottheorie Wolff: 'Het is wat het is' Opinie
Opinie

Coulthard heeft geen boodschap aan complottheorie Wolff: 'Het is wat het is'

Coulthard heeft geen boodschap aan complottheorie Wolff: 'Het is wat het is'

David Coulthard verwacht niet dat er opzet in het spel zat bij de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton. In Italië moesten beide heren een DNF noteren na een aanvaring in de eerste bocht. Vooral een ongelukkig moment van de coureurs, die in de ogen van de voormalig Red Bull Racing-coureur allebei geen grote schuld droegen in het incident. Aan de woorden van Toto Wolff over een mogelijke opzettelijke actie van de Nederlander hecht Coulthard dan ook geen waarde.

'Het is wat het is', laat hij optekenen in gesprek met Motorsport.com als geïnformeerd wordt naar hét moment van de 2021-editie van de Grand Prix van Italië. Daarmee wuift hij de woorden van Mercedes-teambaas Wolff weg, die eerder al sprak van een 'tactische overtreding' van de Red Bull-ster. Coulthard spreekt van een race-incident en is dan ook van mening dat er beslist geen sprake was van opzettelijk crashen van een van de twee.

Momentopname Verstappen en Hamilton

Hoe heeft het zo fout kunnen gaan op Monza? Volgens Coulthard is het voornamelijk een resultaat van de keuzes die coureurs in het heetst van de strijd moeten maken. 'Wij zitten niet achter het stuur, de stewards zitten niet achter het stuur, het zijn de rijders die het moeten doen', beargumenteert de oud McLaren-rijder, die zelf maar liefst vijftien jaar in de F1 vertoefde.

'Je hebt te maken met twee coureurs die graag willen winnen en wiel aan wiel aan het vechten zijn', concludeert hij. Meer dan een simpel race-incident wil hij het niet noemen. Er was geen sprake van opzet en Verstappen en Hamilton staan heel het jaar al onder druk. Dan gaat het zo nu en dan wat fout. In Silverstone was dit al het geval en nu in Italië ook.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws