Rookies krijgen meer testtijd voor F1 teams in 2022 tijdens GP weekenden Formule 1
Formule 1

Rookies krijgen meer testtijd voor F1 teams in 2022 tijdens GP weekenden

Rookies krijgen meer testtijd voor F1 teams in 2022 tijdens GP weekenden

In voorgaande jaren werd er minder getest door jonge coureurs. De testdagen worden weer opgeschroefd voor het 2022 seizoen, na minder oefensessies vanwege de pandemie. Zo krijgen opkomende racers weer meer kans zich te bewijzen tegenover Formule 1-teams.

Voor 2020 werd bepaald dat van de vier testdagen er twee gereden moesten worden door een coureur die niet meer dan twee Grands Prix had gereden. Deze testen werden in de seizoenen '20 en '21 geschrapt vanwege de pandemie. Dit zorgde ervoor dat de progressie voor jonge coureurs, met een droom om in de Formule 1 te komen, stil kwam te liggen. Toch maakten sommige jonge coureurs de uitstap in oudere machines, meldt Motorsportweek.

Trainingen met rookies

De Formule 1 schrijft voor 2022 voor dat een bepaald aantal oefensessies tijdens de GP weekenden worden uitgevoerd. Dit lijkt ook deels op wat een handvol coureurs in 2021 ook al deden. Maar hoe ziet het er in het seizoen van 2022 dan uit? Blijven het oefensessies waarin de jonge coureurs tot hun recht komen? Formule 1-chef Ross Brawn zegt: 'Elk team zal op de vrijdag een rookie in VT1 moeten laten rijden, maar dat blijft dan wel een aantal keren per jaar.'

Zhou en Nissany in actie in 2021

Een aantal rookies hebben we dit jaar al in trainingen kunnen zien. En we kunnen verwachten alleen maar meer van de jonge coureurs te gaan zien in het nieuwe seizoen van 2022. Formule 2-koploper Guanyu Zhou reed voor Alpine in Oostenrijk en de runner-up van het 2020 seizoen, Callum Ilott, heeft getest voor Alfa Romeo. Ook heeft Roy Nissany baantijd gekregen van Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws