Eentonig weekend in Barcelona: 'Kan Verstappen niet iedere race achteraan starten?' Opinie
Opinie

Eentonig weekend in Barcelona: 'Kan Verstappen niet iedere race achteraan starten?'

Eentonig weekend in Barcelona: 'Kan Verstappen niet iedere race achteraan starten?'

Max Verstappen voegde afgelopen weekend in Barcelona andermaal een zege toe aan zijn toch al goedgevulde palmares. Was het een eentonig raceweekend? Louis Dekker, verslaggever van NOS Sport, vindt van wel. De coureur van Red Bull Racing steekt momenteel met kop en schouders boven de rest van het veld uit en hoewel Dekker de prestaties van Verstappen 'bereknap' noemt, is de spanning op het moment ver te zoeken.

Tijdens de race hoefde Verstappen zich eigenlijk geen moment zorgen te maken. Alleen bij de start moest de regerend wereldkampioen zijn leidende positie nog even verdedigen ten opzichte van Carlos Sainz. Daarna liep de Nederlander met rasse schreden weg bij de rest van het veld en niemand zou hem vervolgens nog terugzien. Was het een eentonig weekend? Dekker vindt desgevraagd van wel.

'Ja, wat moet ik daar nu op zeggen?', zegt hij in de Formule 1-podcast van de NOS. 'We moeten er maar van proberen te genieten, maar ik kan niet ontkennen dat ik in de jaren dat Schumacher de ene na de andere race won en daarbij af en toe ook nog de hulp kreeg van zijn teamgenoot, ook dacht: waar kijk ik eigenlijk naar? Dit gaat nog wel twee of drie jaar zo door en laten we er maar van proberen te genieten, want het is ook gewoon bereknap', is Dekker ook lovend over de prestaties van Verstappen.

'Kan Verstappen niet elke race achteraan starten?'

Na zeven wedstrijden is het eigenlijk niet meer de vraag of Verstappen wereldkampioen wordt, maar vooral wanneer hij dat wordt. Zelfs als de tweevoudig wereldkampioen op een hardere band start komt hij niet in de problemen. De keuze voor de mediumband was volgens Dekker dus een logische keuze. 'Het maakt op het moment volgens mij eigenlijk niet meer uit op welke band Verstappen start hoor. Ik was er in de perskamer ook over aan het praten met collega's: hoe krijg je die race nu eigenlijk nog spannend? Er worden inmiddels grapjes gemaakt: kan hij niet iedere race gewoon achteraan starten, want dan wint hij hem nog steeds. Dat wordt er gezegd.'

Tegelijkertijd bewijst Pérez dat het nog niet zo eenvoudig is, maar dat is vooral het verschil in klasse tussen de beide Red Bull-coureurs. 'Dan kijk je naar Pérez die, net als in Monaco, weer in de fout ging en vanaf P11 moest starten. In Nederland weten wij allemaal dat wanneer Verstappen start vanaf P11 dat hij de race wint. Dat gebeurt ook eigenlijk altijd. Pérez bewijst dat het nog niet zo simpel is. Het is zo'n machtsvertoon. Hij is zo gedreven zelfs als het helemaal niet meer nodig is', doelt Dekker tot slot op het feit dat Verstappen, terwijl hij op het randje van een straf stond wegens het overschrijden van de track limits, alsnog voor de snelste ronde ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws