Ferrari reageerde niet op Verstappen: 'Dat was misschien al meteen een strategisch foutje' Opinie
Opinie

Ferrari reageerde niet op Verstappen: 'Dat was misschien al meteen een strategisch foutje'

Ferrari reageerde niet op Verstappen: 'Dat was misschien al meteen een strategisch foutje'

Jeroen Bleekemolen denkt dat Ferrari al vroeg in de Grand Prix van Frankrijk strategisch de fout inging, zo zegt hij in Paddockpraat, de podcast van FORMULE1.nl. Max Verstappen werd door Red Bull Racing in ronde 16 naar binnen gehaald, terwijl Ferrari Leclerc door liet rijden, waarna de Monegask twee ronden later in de muur stond.

De keuze van de Scuderia om Leclerc niet naar binnen te halen, zorgt voor vraagtekens bij Bleekemolen: 'Het verbaasde me dat Ferrari niet meteen reageerde. Eigenlijk was dat misschien wel meteen weer een strategisch foutje, want waarom doe je niet gewoon hetzelfde als de concurrentie als je er toch voor ligt?' Bleekemolen denkt dat Leclerc dan voor Verstappen op de baan was teruggekomen, omdat de 24-jarige uit Monaco de marge had.

Leclerc crashte vervolgens in ronde 18. Een rijdersfout, zo oordeelt Bleekemolen: 'Hij heeft gewoon te veel van dat soort foutjes. Hij is geen teamleider. Als Max dit zou hebben, baalt hij ook echt wel. Die had dat met de kwalificatie in Jeddah vorig jaar, maar hij loopt terug, haalt zijn schouders op, geeft iedereen even een boks en hij staat er weer de volgende dag. Dat is mentaal een heel andere instelling.'

'Leclerc rijdt op 101 procent, Verstappen gewoon op 100'

Waar komen die fouten bij Leclerc dan vandaan? Bleekemolen doet een poging om het te raden: 'Hij rijdt op 101 procent. Dan gaat het af en toe fout. Max rijdt gewoon op 100 procent. Het is net die ene procent die Leclerc altijd meer pusht en daarmee fouten maakt. Bij Max is dat niet zo.' Verstappen won uiteindelijk de wedstrijd en bouwde zijn al ruime voorsprong uit tot 63 punten op Leclerc.

Bleekemolen ziet dat de regerend wereldkampioen er goed voor staat, maar beseft heel goed dat het nog geen gelopen race is voor Verstappen: 'Als je door de historie kijkt, hebben we heel vaak gezien dat iemand héél ver voor stond en op het einde dan toch niet kampioen werd. Voor mij is hij al min of meer kampioen, maar er kan altijd wat gebeuren. Je kan het nooit uitsluiten.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws