'Dat is het grote verschil met Verstappen, hem gebeurt dit niet' Opinie
Opinie

'Dat is het grote verschil met Verstappen, hem gebeurt dit niet'

'Dat is het grote verschil met Verstappen, hem gebeurt dit niet'

Ferrari laat zien hoe je vooral niet een F1-kampioenschap moet winnen, zo luidt de mening van Jacques Villeneuve in zijn column op FORMULE1.nl. Charles Leclerc crashte in de eerste helft van de Grand Prix van Frankrijk, terwijl Carlos Sainz benadeeld werd door een twijfelachtige strategie. Max Verstappen profiteerde, zoals zo vaak dit seizoen, optimaal.

Villeneuve genoot van de Franse Grand Prix, maar denkt dat het gevecht tussen Leclerc en Verstappen om de leiding nog veel mooier had kunnen zijn. De Ferrari-coureur maakte echter een fout en reed zijn auto vanuit leidende positie de muur in in ronde 18.'Hij geeft het zelf ook toe, zo verdient hij het kampioenschap niet', vertelt Villeneuve over de crash van Leclerc.

Dat Leclerc crashte, vindt Villeneuve lastig om te begrijpen. In Oostenrijk kon de Monegask immers wel met de druk omgaan: 'Dat is het grote verschil met Verstappen, hem gebeurt dit niet. En als hij wordt verslagen door Leclerc eindigt hij alsnog vaak tweede, op die manier zal dat enorme gat niet snel slinken. En dus hebben we een kampioenschap met twee min of meer gelijke auto’s, maar waar één een grote voorsprong heeft. Het is het beste voorbeeld van hoe je een kampioenschap niet zal winnen.'

Sainz' inhaalrace afgekapt door Ferrari zelf

Sainz reed in de tussentijd een inhaalrace vanaf P19 en lag op koers voor een podium na een gewonnen duel met Sergio Pérez. Ferrari wilde alleen precies op dat moment de Spanjaard naar binnen halen. Tot onbegrip van Villeneuve: 'Ze treden dan weifelend op aan de pitmuur bij Ferrari en dat kost Sainz punten. Het leek erop alsof hij zijn team niet vertrouwde, maar vergeet niet dat we maar stukjes horen van de radiocommunicatie', legt de kampioen van 1997 uit. Hij benadrukt dat het team de data heeft: 'Maar als je hem naar binnen haalt, doe het dan eerder. Dan geef je hem nog de tijd om het goed te maken.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws