Frustratie over 'Max Bull': 'Hun focus ligt bij Max en heeft nooit bij Sergio gelegen' Opinie
Opinie

Frustratie over 'Max Bull': 'Hun focus ligt bij Max en heeft nooit bij Sergio gelegen'

Frustratie over 'Max Bull': 'Hun focus ligt bij Max en heeft nooit bij Sergio gelegen'

In 2021 werd Max Verstappen tot wereldkampioen gekroond, terwijl Mercedes de constructeursbokaal mocht ophalen. Bijna een jaar later, werd in oktober bekendgemaakt dat Red Bull te veel geld had uitgegeven, en dus werd het team bestraft. Dat Red Bull, ondanks die straf, toch domineert in het huidige Formule 1-seizoen, valt lastig te verteren voor een aantal mensen, waaronder ook voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert.

Volgens de Brit kan Red Bull dankzij de grote voorsprong al de focus op 2024 leggen. 'Red Bull kijkt al naar volgend seizoen. Ze profiteren van hun goede uitgangspositie', vindt Herbert in zijn column voor Casinosite. 'Zelfs als iedereen een beetje dichterbij weet te komen, moeten ze waarschijnlijk nog een seconde per ronde goedmaken. Red Bull heeft tijd genoeg om naar volgend seizoen te kijken.' De kans is dan ook groot dat Red Bull volgend jaar opnieuw het te kloppen team zal zijn.

Het budgetplafond maakt het voor de concurrentie lastiger om het gat te dichten, en Herbert ziet in de budgetlimiet ook de oorzaak voor het huidige verschil. 'De dominantie die we dit jaar zien is een gevolg van wat we vorig jaar zagen', luidt de mening van de Brit, die de sterke vorm van Red Bull duidelijk maar moeilijk kan verteren. 'Ze hebben er vorig jaar van geprofiteerd dat ze te veel uitgaven, en dat doen ze nu weer. Volgend jaar profiteren ze daar weer van, want ze hebben mee tijd om te ontwikkelen. Ze hoeven geen geld meer in de auto te steken omdat die al zo belachelijk goed is. De andere teams moeten proberen te verbeteren om volgend jaar een betere kans te hebben, maar Red Bull is daar al, vanwege wat vorig jaar is gebeurd.'

Oneerlijke competitie bij Red Bull?

Hoewel Red Bull duidelijk domineert, is het puntenverschil bij het Oostenrijkse team ook groter dan bij welk ander team dan ook. Met een voorsprong van 125 punten heeft Verstappen zijn derde wereldbeker al met één hand vast. 'Pérez zit nog mijlenver achter Max, een seconde per ronde. Dat is niet goed genoeg, maar het is ook oneerlijk omdat hij het tegen Max opneemt', vindt Herbert, die superlatieven tekortkomt over de wereldkampioen. 'Max is een freak, een zeldzaamheid, één van de grootheden van de sport, en een hele speciale coureur.'

Herbert vraagt zich dan ook af of iemand de strijd bij Red Bull zou kunnen aangaan met de 25-jarige Limburger. 'Is er nog een Max die je tegenover Max zou kunnen zetten? Mogelijk Lewis (Hamilton, red.). Slechts enkele coureurs kunnen de strijd met Max misschien aangaan. George (Russell, red.), Charles (Leclerc, red.), Lando (Norris, red.)? Zij zouden het ook tegen Max opnemen omdat Red Bull gelijkstaat aan Max. Het is zijn team. Max Bull. Hun focus ligt op Max en heeft nooit op Sergio (Pérez, red.) gelegen', luidt de nieuwe kritiek aan het adres van de constructeurskampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws