Grosjean voorspelt silly season: 'Misschien kunnen ze Albon wel een jaartje gebruiken' Opinie
Opinie

Grosjean voorspelt silly season: 'Misschien kunnen ze Albon wel een jaartje gebruiken'

Grosjean voorspelt silly season: 'Misschien kunnen ze Albon wel een jaartje gebruiken'

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft verrast gereageerd op het nieuws dat Lewis Hamilton in 2025 van Mercedes naar grote concurrent Ferrari zal verhuizen. De Brit vierde afgelopen maand zijn 39e verjaardag, en tekende vijf maanden geleden nog een nieuw contract bij zijn werkgever, waar hij al voor het twaalfde seizoen actief voor is.

'Ik was net zo verbaasd als de meeste fans, om eerlijk te zijn', geeft Grosjean toe op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Ik had niet verwacht dat Lewis Mercedes ooit nog zou verlaten. Hij heeft zo'n geweldige omgeving daar, en zo'n fijne sfeer voor hem. Vergeet echter 2012 niet: Lewis is een man die wel van een uitdaging houdt, en in 2012 stapte hij over van McLaren naar Mercedes', zo maakt de in Zwitserland geboren coureur de vergelijking met het verleden.

Hamilton kiest voor nieuwe uitdaging

Die teamwissel kwam net als nu één jaar voor de introductie van nieuwe motoren. 'Iedereen was toen heel verbaasd, zeker aangezien hij opgroeide met McLaren. Hij was de protegé van Ron Dennis (voormalig McLaren-teambaas, red.), en McLaren was destijds heel succesvol, en Mercedes had het toen nog wat lastiger. 2013 was een uitdaging voor Hamilton, tot hij voor het eerst won in de Hongaarse Grand Prix van dat jaar.' Vervolgens won Hamilton zes wereldtitels met Mercedes.

'Hij gaat dus voor een nieuwe uitdaging, en heeft nieuwe doelen gesteld. We weten allemaal dat Ferrari een heel uniek raceteam is, het meest iconische team wereldwijd. Ik denk dat Lewis toe is aan iets nieuws. Hij heeft moeilijke tijden achter de rug bij Mercedes, maar in het verleden sloegen ze steeds weer terug. Het duurt nu wel al langer, sinds de introductie van de nieuwe reglementen', beseft Grosjean. 'Het is alsnog een heel competitief team, maar Red Bull Racing doet het zo goed dat alle anderen tegen een achterstand aankijken.'

'Hamilton bij Ferrari naast Charles Leclerc, dat wordt een interessant duo. Ik kijk ernaar uit om die strijd te zien', vertelt de Indy Car-coureur. 'Leclerc zal een hele goede benchmark voor Hamilton zijn. Hamilton is niet bang voor een uitdaging. Toen hij bij McLaren begon had hij niemand minder dat Fernando Alonso als teamgenoot, een van de snelste en meest competitieve teamgenoten die je kan hebben. Ik had het genoegen om in 2009 zeven races lang de teamgenoot van Alonso te zijn, en ik kan je verzekeren dat hij een ongelofelijke coureur is.'

Vasseur speelt sleutelrol bij transfer van Hamilton

In 2012 was het Niki Lauda die Hamilton wist te overtuigen om te verkassen, en het lijkt erop dat de Brit nu overstag is gegaan vanwege een oude bekende. 'Frédéric Vasseur werkte al met Lewis samen in 2005, toen hij de Formule 3 Euro Series op zijn naam schreef', zegt Grosjean over het seizoen waarin Hamilton vijftien van de twintig races won, in een kampioenschap met onder meer Sebastian Vettel en Giedo van der Garde. In 2006 werd Lewis kampioen in de GP2 Series met Vasseur, dus Vasseur en Hamilton kennen elkaar heel erg goed.'

Albon lijkt in zetel te zitten

'Nu heeft Mercedes een stoeltje vrij', kaart Grosjean aan. 'Ze hebben een superster in de opstapklassen, genaamd Andrea Kimi Antonelli. Hij is een van de meest opwindende talenten in de opstapklassen, maar hij is misschien nog wat te nieuw om in 2025 voor Mercedes te rijden. Misschien kunnen ze Alexander Albon voor een jaar gebruiken, want ze hebben een goede band met Williams. Dan kan Antonelli in een Williams klaargestoomd worden voor Mercedes. Er zijn veel coureurs beschikbaar, die dolgraag voor Mercedes willen rijden', sluit Grosjean af. Naast Antonelli en Albon worden ook Carlos Sainz en Fernando Alonso als kanshebbers bij Mercedes gezien, terwijl Albon ook kans zou hebben op een Red Bull-stoeltje.

Poll

Waar rijdt Albon in 2025?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws