Horner op vrijdag verhoord door externe advocaat in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Formule 1
Formule 1

Horner op vrijdag verhoord door externe advocaat in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Horner op vrijdag verhoord door externe advocaat in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zal vrijdag 9 februari ondervraagd worden door een onafhankelijke advocaat, die het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag voor zijn rekening neemt. Voor de 50-jarige teambaas van Max Verstappen lijkt er veel op het spel te staan.

De Telegraaf bracht op maandag het nieuws dat Red Bull zelf een onafhankelijk onderzoek heeft ingesteld naar de teambaas van de constructeurskampioen in de Formule 1. Het nieuws kwam naar buiten tijdens een vergadering van de Formula 1 Commission, waarbij alle teambazen en Formule 1-CEO Stefano Domenicali aanwezig waren. Hierbij werd onder meer gestemd over de wijzigingen in het sprintformat. Verder werden de DRS-regels aangepast, en mogen de teams in 2024 en 2025 vier power units gebruiken in plaats van drie.

Horner wacht op ondervraging

Hoewel het team zelf bevestigde dat er een onderzoek is opgezet, is het vooralsnog onduidelijk waar Horner precies van beschuldigd wordt. De Engelsman zou door één teamlid beschuldigd worden van grensoverschrijdend gedrag, van welke vorm dan ook. Horner zal op vrijdag bezoek ontvangen van een externe advocaat, weet De Telegraaf-journalist Erik van Haren te melden. De Brit, die sinds de oprichting van het team aan het einde van 2004 de teambaas van Red Bull is, zal dan verhoord worden. Horner is daarmee veruit de langstzittende teambaas in de sport.

Horner ontkent de aantijgingen aan zijn adres zelf, en gaf logischerwijs aan geen verdere reactie te willen geven zolang het onderzoekt nog loopt. Ook de rest van het kampioensteam houdt zich tijdens het onderzoek op de vlakte. Zo vroeg Motorsport-Total teamadviseur Helmut Marko naar een reactie, maar het nieuwsmedium kreeg nul op het rekest: 'Daarover zal ik geen uitspraken doen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen christian horner adrian newey sergio perez helmut marko
Helmut Marko kwam zelf afgelopen seizoen nog onder druk te staan na uitspraken over Sergio Pérez.

Onrustige aanloop naar seizoen

Red Bull zelf zal vooral hopen op duidelijkheid voor aanvang van het seizoen. De RB20 wordt op 15 februari aan het publiek gepresenteerd, en een kleine week later, op 21 februari, is het tijd voor de eerste dag van de wintertest in Bahrein. In datzelfde land zal de eerste Grand Prix van het seizoen verreden worden op zaterdag 2 maart, met de eerste vrije trainingen dus al op donderdag 29 februari. De eerste twee races van het seizoen worden op zaterdag verreden in het Midden-Oosten, omdat de ramadan op zondag 10 maart begint.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws