Oude teamgenoot mogelijk in 2025 opnieuw naast Verstappen: 'Voor negentig procent zeker' Opinie
Opinie

Oude teamgenoot mogelijk in 2025 opnieuw naast Verstappen: 'Voor negentig procent zeker'

Oude teamgenoot mogelijk in 2025 opnieuw naast Verstappen: 'Voor negentig procent zeker'

Peter Windsor denkt vrijwel zeker te weten dat Max Verstappen in 2025 een nieuwe teamgenoot krijgt bij Red Bull Racing. Volgens de Britse journalist zal niemand minder dan Alexander Albon, die van medio 2019 tot en met het einde van 2020 ook al uitkwam voor de Oostenrijkse renstal, de plek van Sergio Pérez innemen bij de kampioensformatie van de afgelopen seizoenen.

Nadat Ferrari en Lewis Hamilton donderdag wereldkundig maakten de krachten in 2025 te zullen bundelen, stroomt het over van de geruchten wie de plek van de zevenvoudig wereldkampioen bij het team van Mercedes gaat innemen. Onder meer de naam van Albon wordt genoemd, maar desgevraagd laat Windsor in zijn livestream op YouTube weten dat hij er vrijwel zeker van is dat de Williams-coureur niet naar Mercedes gaat, maar dat er een andere verrassende overstap, waar de Britse Thai bij is betrokken, in de maak is.

'Williams rijdt met motoren van Mercedes en hij (Albon, red.) doet het daar ook goed', zegt Windsor, alvorens hij de mogelijke nieuwe werkgever van Albon uit de doeken doet. 'Zoals ik het heb begrepen, heeft hij een aanbieding op zak om vanaf 2025 drie seizoenen voor Red Bull te rijden. Dus ik denk dat hij naast Verstappen in de tweede bolide van Red Bull gaat rijden. Tenminste, ik kan me niet voorstellen dat hij 'nee' gaat zeggen', benadrukt Windsor dat er nog niets getekend is. 'Althans, dit is wat ik heb gehoord. Het is nog niet helemaal zeker, maar waarschijnlijk toch wel voor negentig procent.'

Albon zal waarschijnlijk nu wél races winnen

Als de bron van Windsor het bij het juiste eind heeft, dan zal Albon in 2025 opnieuw de strijd met drievoudig wereldkampioen Verstappen aangaan. In zijn vorige periode kwam de Britse Thai niet verder dan twee podiumplaatsen. De Williams-coureur wacht dus nog altijd op zijn eerste F1-overwinning, maar die gaat er volgens Windsor zeker komen als Albon volgend jaar terugkeert bij Red Bull. 'Ik denk dat we hem dus in een hele goede auto zullen zien rijden en waarschijnlijk zal hij nu dan ook een paar races gaan winnen. Alex (Albon, red.) heeft hard gewerkt om terug te kunnen keren bij Red Bull, dus ik wil hem in ieder geval feliciteren met deze aanbieding', besluit Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws