Hill ziet kansen voor Perez: 'Sergio's carrière hangt niet af van Red Bull' Opinie
Opinie

Hill ziet kansen voor Perez: 'Sergio's carrière hangt niet af van Red Bull'

Hill ziet kansen voor Perez: 'Sergio's carrière hangt niet af van Red Bull'

Damon Hill denkt dat Sergio Perez Red Bull Racing kan helpen met de ontwikkeling van de auto in 2021. De Mexicaan zal volgend seizoen plaatsnemen naast Max Verstappen, aangezien Alexander Albon is teruggezet naar een reserverol. Perez reed in 2020 voor Racing Point, maar moest vertrekken door de komst van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

'Ik denk dat Sergio met al zijn ervaring zal kunnen zien wat er aan de hand is binnen het team', vertelt Hill bij de In The Pink-podcast. 'Het is erg moeilijk voor een jonge coureur die aan Red Bull verplicht is, maar Sergio's carrière hangt niet af van Red Bull. Hij zal dus in staat zijn om als een sterke speler op te treden en ze zullen moeten luisteren naar wat hij zegt.'

'Hij heeft namelijk behoorlijk wat ervaring', gaat Hill verder. 'Meer dan Max, dat moeten we niet vergeten.' Nu Perez voor Red Bull gaat rijden, kunnen de Oostenrijkers de auto goed door ontwikkelen, legt Hill uit. 'Als je een zeer getalenteerde coureur hebt, kan een team soms de verkeerde richting uitgaan omdat de coureur zegt dat hij iets niet wil', zegt hij.

Hill: 'De coureur kan het ook bij het verkeerde eind hebben'

'En de coureur kan het soms ook bij het verkeerde eind hebben. Een coureur kan ook zoveel natuurtalent hebben dat hij in elke auto kan rijden, hoe erg het ook is. Hij kan dan toch snel gaan. Dat betekent alleen niet dat dat het team de goede kant opgaat met de ontwikkeling.' Nu Perez naast Verstappen plaatsneemt, zal het team van twee kanten goede feedback krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws