Jordan confronteert Coulthard: 'Kun je dat misschien uitleggen David?' Opinie
Opinie

Jordan confronteert Coulthard: 'Kun je dat misschien uitleggen David?'

Jordan confronteert Coulthard: 'Kun je dat misschien uitleggen David?'

David Coulthard moet na een scherpe constatering van Eddie Jordan toegeven dat zijn voormalige McLaren-teamgenoot Mika Häkkinen de betere coureur was. De 52-jarige Schot moest in 1998 en 1999 toezien hoe zijn Finse stalgenoot er met de wereldtitel vandoor ging, terwijl hij zelf in beide gevallen op een flinke achterstand van zijn teamgenoot in het kampioenschap eindigde.

Jordan en Coulthard bespraken in de eerste Formula For Success-podcast van 2024 de beste rijdersduo's uit de geschiedenis van de Formule 1. Coulthard, die Ayrton Senna en Alain Prost als voorbeeld aanhaalt, is van mening dat er bijna nooit sprake is van een vriendschappelijke band tussen teamgenoten, die aan elkaar gewaagd zijn en beiden in staat zijn om races te winnen.

Jordan confronteert Coulthard

Die opmerking van de Schot was voer voor Jordan, die zijn collega vervolgens meteen op een ludieke wijze voor het blok zette. 'Nu ben ik wel benieuwd naar jouw mening over jouw eigen situatie met Häkkinen. Vind je jezelf beter dan Hakkinen of vind je dat hij beter was? Kun je dat misschien uitleggen David? Nee serieus', is de reactie van de Ier als Coulthard begint te lachen. 'Ik weet niet of je je eigen ego of dat van hem nu aan het strelen bent', vervolgt Jordan, die inmiddels zelf ook een kleine lach niet meer kan onderdrukken.

'Geen van beiden', grapt Coulthard, alvorens hij toch met een serieus antwoord op de proppen komt. 'Over sommige dingen kan je van mening verschillen, maar sommige dingen zijn een voldongen feit. En het is een feit dat Mika (Häkkinen, red.) een tweevoudig wereldkampioen is en dat ben ik niet. Mika was dus een betere allround-coureur dan dat ik was', geeft Coulthard toe.

Toch wil Coulthard nog wel even zijn punt maken. 'Maar we hadden ook zeker onze gevechten op de baan en we hadden ook wel eens onenigheid. En dat is precies het punt en het laat de lastige situatie zien waarin een teambaas, die over een sterk rijderspaar beschikt, zit', sluit de voormalig coureur van onder meer McLaren en Red Bull af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws