Jordan weet het zeker: 'Schumacher deed niets om Irvine in 1999 aan de titel te helpen' Formule 1
Formule 1

Jordan weet het zeker: 'Schumacher deed niets om Irvine in 1999 aan de titel te helpen'

Jordan weet het zeker: 'Schumacher deed niets om Irvine in 1999 aan de titel te helpen'

Eddie Jordan stelt dat Michael Schumacher in 1999 niets heeft gedaan om zijn Ferrari-teamgenoot Eddie Irvine aan de wereldtitel te helpen. De voormalig teambaas is er namelijk van overtuigd dat de zevenvoudig wereldkampioen zelf de eerste wereldkampioen in dienst van Ferrari wilde worden sinds Jody Scheckter, die in 1979 de laatste coureurstitel voor de Italiaanse grootmacht in de wacht sleepte.

In een nieuwe aflevering van de Formula For Success-podcast bespreken Jordan en David Coulthard onder meer de succesvolle carrière van Schumacher bij Ferrari. De Schot vraagt zich af of de credits voor die successen naar Schumacher of naar Ferrari moeten gaan. Hij geeft zelf echter meteen het antwoord. 'Hij (Schumacher, red.) reed naast Irvine, Rubens Barrichello en Felipe Massa, maar eigenlijk herinnert niemand zich de teamgenoten van Schumacher nog. Massa kwam weliswaar dichtbij de wereldtitel, maar toen was Schumacher al gestopt', aldus Coulthard.

Jordan: 'Schumacher wilde zelf kampioen worden'

Jordan deelt de visie van zijn collega echter niet helemaal. 'Michael (Schumacher, red.) kwam wel degelijk nog terug na zijn ongeluk', doelt de oud-teambaas op de rentree van de Duitser tijdens de GP van Maleisië, nadat hij na een zwaar ongeluk in Groot-Brittannië een groot deel van het 1999-seizoen had moeten missen. 'Hij kondigde aan Eddie (Irvine, red) te zullen helpen om de wereldtitel te pakken. Maar dat deed hij niet. Hij deed er alles aan om dat juist te voorkomen, omdat hij niet wilde dat Ferrari de titel zou pakken met een andere coureur dan hijzelf. Dat is mijn overtuiging en ook die van Irvine', is Jordan stellig.

'Als je kijkt naar hoe hij de race in Suzuka aanpakte, dan zie je dat hij niks deed om Eddie te helpen', gaat de Ier verder. Volgens Jordan was Schumacher, die hij in 1991 zijn F1-debuut gunde, ook niet bepaald een makkelijke ploeggenoot. 'Ik denk dat Michael altijd een lastige teamgenoot was, want met Massa, Barrichello en Irvine had hij stuk voor stuk goede teamgenoten, maar zij wisten allemaal wat de onderlinge verhoudingen (binnen Ferrari) waren. En dat heb ik nooit leuk gevonden, moet ik je zeggen', sluit de voormalig teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws