Mercedes introduceert geen Red Bull-kopie: 'Zou budgetplafond overschrijden' Opinie
Opinie

Mercedes introduceert geen Red Bull-kopie: 'Zou budgetplafond overschrijden'

Mercedes introduceert geen Red Bull-kopie: 'Zou budgetplafond overschrijden'

Mercedes zou vermoedelijk het budgetplafond overschrijden als het de RB19 van Red Bull Racing nog dit seizoen zou kopiëren. Dat stelt verslaggever Craig Slater bij Sky Sports F1. Mercedes introduceert dit weekend een gloednieuw updatepakket, waarbij het sidepodloze concept definitief in de ban is gedaan.

Hoewel er gelijkenissen zijn met de RB19, is het geen kopie. Logisch, stelt Slater. 'Mercedes kan de Red Bull halverwege het seizoen niet zomaar kopiëren, want dat zou een aanzienlijke re-engineering met zich meebrengen die waarschijnlijk het budgetplafond zou overschrijden. Dat was misschien niet haalbaar geweest om te doen. Lewis (Hamilton, red.) wil bijvoorbeeld dat zijn zitpositie verandert, maar dat gaat dit jaar niet gebeuren, dat moet volgend jaar.'

Wat wel is veranderd, is onder meer de zijkant van de W14. Zo zijn er nu heuse sidepods te zien, waar dat eerst niet het geval was. 'Ze zijn niet zo verfijnd als de Red Bull-sidepods en lijken voor mij een beetje op de Williams of de Alpine', vindt Slater. 'Ook de voorwielophanging is herzien en de vloer van de auto is ook veranderd. Ik zag de tunnel onder de zijvloer die de aerodynamische prestaties ten goede zal komen.'

Blijft Hamilton bij Mercedes?

Het updatepakket moet slagen, wil Mercedes een grotere kans maken op contractverlenging met Hamilton. 'Als je een Hamilton-fan bent en benieuwd bent of hij langer bij Mercedes blijft, of geïnteresseerd bent in zijn vooruitzichten op het winnen van een achtste wereldkampioenschap, dan zal deze fundamentele verandering cruciaal zijn om te beslissen of dat gebeurt. Ze geloven dat ze nu op de goede weg zijn. Dat zal Hamilton ervan overtuigen dat dit het beste team is om bij te blijven', aldus Slater.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws