Marko acht Ricciardo niet meer op niveau van Red Bull-rijders: 'Te veel aan tempo verloren' Formule 1
Formule 1

Marko acht Ricciardo niet meer op niveau van Red Bull-rijders: 'Te veel aan tempo verloren'

Marko acht Ricciardo niet meer op niveau van Red Bull-rijders: 'Te veel aan tempo verloren'

Daar waar vele F1-fans hopen op de terugkeer van de altijd goedlachse Daniel Ricciardo, gooit Helmut Marko, topadviseur bij Red Bull Racing, de deur dicht voor een eventuele terugkeer. De Oostenrijker geeft aan tevreden te zijn met de huidige coureurs en acht Ricciardo niet meer van hetzelfde niveau als Max Verstappen en Sergio Perez.

Een aantal jaar geleden kwam het nog tot vurige duels tussen Verstappen en Ricciardo, maar na vertrek van de laatstgenoemde bij Red Bull kwam hier een einde aan. Avonturen bij Renault en McLaren liepen niet uit op groots succes, waarna de 33-jarige terugkwam op het oude nest. In grootse vorm bleek de Australiër niet meer te zijn, zo gaf ook teambaas Christian Horner aan bij aanvang van dit seizoen. 'We moesten hem weer een beetje oppeppen', zo werd Horner door Motorsport-total.com geciteerd.

Ook de techniek en snelheid zijn niet meer wat het geweest is, zo geeft Marko in een interview met Motorsport-total.com. 'In de simulator zit hij (Ricciardo, red.) gewoon niet op het niveau van Verstappen en Perez.' Over de grootte van de onderlinge verschillen wil de Red Bull-adviseur niet uitweiden: 'Dat zijn interne details.' De teloorgang van Ricciardo wijt Marko ook aan zijn avonturen bij andere teams. 'Bij Renault en McLaren is hij wat van zijn doelgerichtheid verloren. Dat was een van zijn sterke punten toen hij nog voor ons reed. Daar moet iets gebeurd zijn, want hij heeft flink aan competitiviteit verloren.'

'AlphaTauri geen optie'

Na de teleurstellende start van Nyck de Vries bij AlphaTauri gaan al enkele geruchten rond dat Ricciardo de Nederlander zou gaan vervangen. Hiervan is niets waar, zo benadrukt Marko. 'Ricciardo heeft de druk van de top nodig. We hebben gezien hoe het voor hem is in het middenveld, dat is een hele andere omgeving. AlphaTauri is AlphaTauri en Red Bull Racing is Red Bull Racing.' Daarnaast is de tijd van bezinning ook niet slecht voor de 33-jarige. 'Zijn doel is om weer aan de top te rijden. Dat heeft hij zelf gezegd. Deze pauze doet hem goed, zo kan hij zichzelf weer opnieuw motiveren en doelen stellen.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws