Mercedes introduceert updatepakket: deels afgeleid van Red Bull RB19 Formule 1
Formule 1

Mercedes introduceert updatepakket: deels afgeleid van Red Bull RB19

Mercedes introduceert updatepakket: deels afgeleid van Red Bull RB19

De eerste duidelijke beelden van de nieuwe update van Mercedes zijn opgedoken. Het eerste dat meteen opvalt, is het feit dat het sidepodloze concept van de W14 in de ban is gedaan. De bolide van George Russell en Lewis Hamilton heeft nu, net als de rest van de grid, heuse sidepods op de auto.

Mercedes lijkt met het nieuwe updatepakket meer de kant van Red Bull Racing opgegaan te zijn. De sidepods zijn uitgerust met een aflopende lijn rondom het middenpunt. Ook is er een zogeheten undercut te zien, waarbij er een uitsnede onderaan de sidepod is gemaakt. Het grootste verschil met Red Bull zit aan de voorkant. Mercedes heeft vastgehouden aan het vleugeltje bij de cockpit, maar die loopt nu over in de sidepod.

Daarbij zie je op de foto's hieronder dat de onderkant van die vleugel de luchtstroom wil begeleiden richting de luchtinlaat en daarmee ook de uitsnede van de cockpit. Zo probeert Mercedes net als Red Bull de luchtstroom naar beneden te krijgen, waarbij dat met het sidepodloze concept dat vorig jaar werd ingevoerd nog vooral over de bovenkant moest gaan. Dit bleek echter niet te werken.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Nieuwe voorwielophanging Mercedes afgeleid van Red Bull

Ook bij de voorwielophangingen zijn aanpassingen gemaakt om het gat naar Red Bull te dichten. Zo is er nu meer sprake van anti-dive, wat ervoor moet zorgen dat de gewichtsbalans van de auto niet te veel naar voren schuift bij het remmen. Red Bull heeft dat concept waarschijnlijk het beste van iedereen benut en Mercedes probeert nu hetzelfde te creëren. Nog een voordeel hiervan is dat de W14 lager kan worden afgesteld, wat weer een topsnelheidsvoordeel moet opleveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws