Minardi: 'Verstappen heeft agressieve en instinctieve bedoelingen opzij gezet' Opinie
Opinie

Minardi: 'Verstappen heeft agressieve en instinctieve bedoelingen opzij gezet'

Minardi: 'Verstappen heeft agressieve en instinctieve bedoelingen opzij gezet'

Giancarlo Minardi zag vooral Max Verstappen uitblinken tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander wist in een lastige race goed op zijn banden te letten en maakte met een volwassen optreden zeer veel indruk op de voormalige F1-teambaas. Zijn agressieve actie aan het begin van de wedstrijd, in gevecht met Lewis Hamilton, is Minardi niet ontgaan, maar Verstappen gedroeg zich in de eerste bocht netjes.

'In de laatste twee Grands Prix rijdt Verstappen duidelijk met de wereldtitel in gedachten. Hij heeft zijn meest instinctieve en agressieve bedoelingen opzij gezet', zo opent Minardi als hem om een reactie gevraagd wordt door Autosprint. Hoewel hij in de openingsfase de eerste plek verloor aan Hamilton, hield hij het hoofd koel. Middels een agressieve pitstop-strategie wist Red Bull Racing vervolgens die koppositie weer terug te veroveren.

Minardi vond vooral het begin van de wedstrijd tekenend voor de Verstappen die dit jaar te zien is bij de Oostenrijkse renstal: 'Bij de start probeerde hij Hamilton af te knijpen, maar toen hij realiseerde dat Hamilton voor lag, wilde hij die manoeuvre verder liever niet forceren. Dat deed hij verstandig, om vervolgens gedurende de rest van de race zijn banden goed te beheren.' Een uiterst volwassen optreden waarin hij de overwinning afdwong, dus.

Red Bull agressief in de pitstraat

Een van de grote gesprekspunten na de race was de opvallend agressieve pitstop-strategie van Red Bull. In ronde tien dook het team uit Milton Keynes al naar binnen om de undercut te laten slagen bij Hamilton. Dit lukte, gezien Hamilton vlak daarna ook de pitstop in dook, maar toen al wel enkele seconden verloren was. 'Ik denk dat de strategische beslissingen niet relevant waren voor het eindresultaat', is de Italiaan van mening.

'Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om te bepalen wie wanneer een fout heeft gemaakt in die pitstops. Het gaat mij er vooral om dat de hoofdrolspelers van het seizoen weer voor vermaak hebben gezorgd', vervolgt hij. In de strategie van Red Bull en tegenpool Mercedes is hij verder maar weinig geïnteresseerd. Na die vroege pitstop van Red Bull was het voor Mercedes sowieso al een lastig karwei geworden om Hamilton nog voor Verstappen te krijgen.

Bottas valt tegen

Hamilton kon niet rekenen op versterking van Valtteri Bottas. Na een gridstraf moest zijn teamgenoot vanaf P9 starten, en in zijn opmars maakte hij maar weinig indruk. Zo had hij al moeite met het passeren van de AlphaTauri van Yuki Tsunoda. Minardi: 'Ongelooflijk, de Fin die in Turkije won, reed een totaal anonieme race in de VS, ondanks een nieuwe krachtbron. Mercedes miste Bottas tijdens de afgelopen wedstrijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws