Brundle met slecht nieuws voor Hamilton: 'Naar verwachting komt er een extra ICE aan' Opinie
Opinie

Brundle met slecht nieuws voor Hamilton: 'Naar verwachting komt er een extra ICE aan'

Brundle met slecht nieuws voor Hamilton: 'Naar verwachting komt er een extra ICE aan'

Martin Brundle kan als raceliefhebber ontzettend genieten van Max Verstappen en Lewis Hamilton dit seizoen. Hoe de heren met elkaar racen, en weekend na weekend hun pure klasse vertonen, valt bij de Sky Sports F1-expert goed. Wel vraagt hij zich af hoe het met de kansen van Hamilton zit in 2021. De aankomende twee races zouden Red Bull Racing beter moeten liggen, en er zit vermoedelijk nog een interne verbrandingsmotor-wissel aan te komen voor de Brit.

Voordat Brundle zich richt op de rest van het seizoen, biedt hij nog even perspectief op de Grand Prix van de Verenigde Staten. Met name de laatste stint van Verstappen en Hamilton trok zijn aandacht. 'Toen de wedstrijd in zijn slot viel, was het gat tussen Verstappen en Hamilton 8,8 seconden, en had Hamilton een significant snelheidsvoordeel. Hamilton zou in die laatste ronden de leiding moeten pakken, toch?', suggereert Brundle, die daar dus eigenlijk wel vanuit ging.

'Daar had ik mijn geld in ieder geval op ingezet, en bij Red Bull oogden ze ook nerveus, met Barcelona eerder dit jaar nog in gedachten', vervolgt hij. Tijdens de Grand Prix van Spanje was het tevens Verstappen die op oudere banden op het circuit stond, en Hamilton die later een pitstop maakte. Het snelheidsverschil was op Circuit de Barcelona-Catalunya te groot voor de Nederlander om zijn Britse concurrent achter zich te houden.

Verstappen met een gelukje

In de allerlaatste ronde moest Verstappen gas terugnemen in de laatste sector vanwege een achterliggende Haas, maar kreeg hij op het rechte stuk een DRS-voordeel. Brundle: 'De lay-out van met name de eerste sector zorgde ervoor dat de gelapte auto's meer invloed hadden op de inhalende voorliggers, maar met de DRS van Mick Schumachers Haas wist Verstappen genoeg grip uit de achterbanden te persen.'

'Zo hield hij Hamilton in de cruciale hairpin, bocht 11, op een afstand van 1,3 seconden en was het gedaan. Het is een ware privilege om deze twee vakmannen aan het werk te zien', vindt Brundle, die zijn ogen uitkeek op zondag. De derde sector kende teveel bochten voor Hamilton om nog een bedreiging te vormen en Verstappen won dan ook zijn achtste Formule 1-race van 2021.

De kansen van Hamilton in 2021

Brundle komt vervolgens met interessante informatie over de kansen van Mercedes-coureur Hamilton in 2021. 'Er zijn nog vijf Grands Prix te gaan en we verwachten dat Hamilton nog een ICE moet installeren, wat hem een gridstraf van vijf plekken op zal leveren', denkt de expert. Zeker weten doet hij het niet, maar de motorproblemen bij Valtteri Bottas en de klantenteams doen vermoeden dat hij met de huidige interne verbrandingsmotor het einde van het jaar niet haalt.

Niet alleen dat zit tegen voor de verdedigende zevenvoudig wereldkampioen: 'Daarnaast zijn de komende twee races op hoogte, wat een voordeel zal bieden voor de Honda-motor. Laten we echter maar eens afwachten of dat daadwerkelijk zo is', stelt de voormalige Formule 1-rijder als kanttekening. Zoals in Hongarije duidelijk werd, kan Mercedes in het huidige seizoen namelijk verrassen, ook op circuits die oorspronkelijk Red Bull beter zouden moeten liggen.

Een stip op de horizon is voor Hamilton het feit dat er na de Grands Prix van Mexico en Brazilië ook weer twee races aankomen die voor hem juist weer voordelig zouden kunnen zijn, namelijk de Grands Prix van Qatar en Saoedi-Arabië. 'Die zouden beide zomaar in het voordeel kunnen zijn van Hamilton', concludeert Brundle, die in de twee nieuwe circuits van de 2021-kalender de laatste strohalm ziet voor Hamilton om zijn achtste wereldtitel veilig te stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws