Nederlandse GT-coureur vergeleken met Verstappen: 'Niet eerlijk tegenover Max' Opinie
Opinie

Nederlandse GT-coureur vergeleken met Verstappen: 'Niet eerlijk tegenover Max'

Nederlandse GT-coureur vergeleken met Verstappen: 'Niet eerlijk tegenover Max'

Hij wordt wel eens de 'Max Verstappen van de GT-racerij genoemd, maar Nicky Catsburg vindt een vergelijking tussen hem en de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 niet op zijn plaats. De autocoureur, die voor Corvette uitkomt in de GT-racerij, stelt dat hetgeen Verstappen laat zien in de koningsklasse van de autosport van de buitencategorie is.

Catsburg heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug in de GT-racerij. De Nederlander won in 2023 niet alleen de titel in het WEC, maar hij won ook drie 24-uursraces. Door zijn goede resultaten wordt hij regelmatig vergeleken met Verstappen, maar volgens Catsburg is dat een oneerlijke vergelijking. 'Ze noemen me gekscherend al 'The Other Dutch Guy'. Maar je kan Max (Verstappen, red.) en mij niet met elkaar vergelijken. Dat zou niet eerlijk zijn tegenover Max', zegt Catsburg in Formule 1 Paddockpraat.

De 35-jarige coureur vindt namelijk dat de prestaties van Verstappen nog veel knapper zijn dan die van hem. 'Wat Max doet, dat is echt van de buitencategorie', zegt Catsburg. 'Dat is uitzonderlijk en dat zeg ik niet omdat ik een Nederlander ben. Ik ben echt fan van hem. Wat hij doet, is een genot om naar te kijken. Die vergelijking kun je niet maken. Oké, we hebben allebei hele goede resultaten gehaald, maar hij doet dat op het allerhoogste niveau zelfs veel beter dan iedereen. Dat is veel knapper.'

Verstappen zou ook domineren in GT-racerij

Met negentien overwinningen beleefde Verstappen een uitzonderlijk sterk en dominant seizoen in de Formule 1, maar zou de Red Bull Racing-coureur ook domineren in het langeafstandsracen? Daar bestaat volgens Catsburg weinig twijfel over. 'Ja, ik ben bang van wel', zegt de GT-coureur lachend en hij licht zijn antwoord vervolgens toe.

'Ik heb ook best wel wat met Max op de simulator geoefend en ook daar is hij van de buitencategorie. Het niveau in de simulatiespellen is zo ontzettend hoog. Die mensen zijn 24 uur per dag aan het trainen en hij komt dan na zo'n Formule 1-race even meedoen en dan is hij toch ook daar van de buitencategorie. Dat is echt heel knap en ik verwacht dat dit ook in de GT-racerij zo zal zijn. Uiteindelijk is dat toch hetzelfde spelletje, dus ik verwacht dat hij ook daar ontzettend goed zal zijn', aldus Catsburg.

Catsburg en Verstappen ooit teamgenoten?

De 35-jarige autocoureur weet dus hoe goed Verstappen is en hij zou het fantastisch vinden om ooit teamgenoot van de drievoudig F1-kampioen te worden in het simracen of in het WEC. 'Dat zou ik natuurlijk heel cool vinden. Ik denk dat het hem (Verstappen, red.) bijzonder weinig boeit, maar ik zou dat heel gaaf vinden. Ik heb hem ook al een aantal keren een uitnodiging gestuurd. Hij vindt dat leuk, maar dat kan gewoon niet. En het is denk ik dan ook helemaal niet aan hem om te zeggen: dat gaan we doen. Maar wie weet over een paar jaar', sluit Catsburg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws