Hill vol lof over seizoen Verstappen: 'Bijna net zoveel gewonnen als ik in mijn hele carrière' Opinie
Opinie

Hill vol lof over seizoen Verstappen: 'Bijna net zoveel gewonnen als ik in mijn hele carrière'

Hill vol lof over seizoen Verstappen: 'Bijna net zoveel gewonnen als ik in mijn hele carrière'

Het 2023-seizoen zal volgens oud-coureurs Damon Hill en Pedro de la Rosa de boeken ingaan als het jaar waarin Max Verstappen domineerde en vele records wist te breken. Beide mannen hebben enorm genoten van het ongekend sterke seizoen van de Red Bull Racing-coureur, die gedurende het jaar eigenlijk niet op een foutje te betrappen was.

Met negentien overwinningen uit tweeëntwintig races scherpte Verstappen zijn eigen record van meeste zeges in één seizoen flink aan. Daarnaast verbeterde de Nederlander met 575 het puntenrecord in de Formule 1 en was hij de eerste coureur ooit, die meer dan duizend ronden aan de leiding van een race reed in één seizoen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de vele records, die de drievoudig wereldkampioen dit jaar brak.

De la Rosa en Hill vol lof over Verstappen

Veel kenners zijn onder de indruk van wat Verstappen heeft laten zien in 2023 en ook De la Rosa komt superlatieven tekort. 'Het was een fantastisch seizoen. We hebben een geweldige kampioen, één van de beste ooit', zegt de Spanjaard in de F1 Nation-podcast. 'Het was een genot om hem te zien racen. Het meest bijzondere is boven alles denk ik de manier waarop hij zijn auto onder controle had. Hij werd niet nerveus, hij controleerde de races en hij wist de banden goed te managen. Ik heb hem het hele jaar geen correctie zien maken of een wiel zien blokkeren. Zo goed reed hij dit jaar', steekt de voormalig F1-coureur de loftrompet over Verstappen. 'Ik denk dat we een geweldige coureur op de toppen van zijn kunnen hebben zien presteren.'

Hill is het roerend eens met zijn collega en de wereldkampioen van 1996 laat aan de hand van een voorbeeld zien hoe uitzonderlijk goed het seizoen van Verstappen is geweest. 'Hij heeft het maximale uit de auto gehaald, dus hij heeft het geweldig gedaan. Het is ook belachelijk om te zien hoeveel records hij dit jaar heeft gebroken. Hij heeft dit seizoen bijna net zoveel races gewonnen als ik in mijn hele carrière heb gewonnen. Maar niet helemaal', grapt Hill, die in zijn hele F1-carriere 22 overwinningen in de koningsklasse van de autosport wist te boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws