Nog een zege van Verstappen in Miami staat buiten kijf: 'Maar hij wint niet op zaterdag' Opinie
Opinie

Nog een zege van Verstappen in Miami staat buiten kijf: 'Maar hij wint niet op zaterdag'

Nog een zege van Verstappen in Miami staat buiten kijf: 'Maar hij wint niet op zaterdag'

De analisten van de F1 Nation-podcast verwachten dat de Grand Prix van Miami weer business as usual zal worden voor Red Bull Racing en Max Verstappen. Nathalie Pinkham en F1-journalist Christian Menath verwachten dat Verstappen sowieso de hoofdrace gaat winnen, al verwacht de Duitser een andere winnaar op zaterdag. Pinkham denkt ook dat Ferrari sterk zal zijn.

Verstappen zal zelfverzekerd afreizen naar Miami, waar hij in 2022 en 2023 ook al de zege op zijn naam kon zetten. De Nederlander is bijzonder succesvol in de Verenigde Staten, en het circuit in Florida lijkt hem dan ook erg goed te liggen, ondanks dat hij geen fan is van stratencircuits. Vorig jaar won hij de race terwijl hij van ver moest komen. Pérez pakte de poleposition wel, maar kon in de race niet standhouden. 'Ik denk dat Verstappen nog steeds de maatstaf zal zijn', kaart Menath, journalist van Motorsport-Magazin, aan. 'Maar er zijn niet veel snelle bochten in Miami, dus ik denk dat we het voordeel zullen zien dat Red Bull in de afgelopen twee races had. Ik denk dat Pérez misschien wel wat kwetsbaar zal zijn voor de prestaties van Lando Norris', gaat de Duitser verder.

'De eerste sector is wel behoorlijk snel, en erg technisch, en daarna heb je weel langzame secties. Ik denk dat dat een probleem zou kunnen zijn voor Ferrari omdat ze niet echt sterk waren in de langzame bochten. Ik kan me voorstellen dat ze het daar moeilijk mee gaan krijgen, maar Red Bull heeft de beste allrounder van het veld, dus ik verwacht Red Bull weer op kop', concludeert Menath. De journalist vindt het wat moeilijk om de competitiviteit van Ferrari te bepalen na Japan en China. 'Het was wat vreemd, want ze verwachtten in China sterker te zijn, maar dat was niet het geval. Op zondag had McLaren een veel snellere raceauto. Dat was zeer verrassend, ook voor McLaren zelf.'

'Ferrari is consistenter, maar het zal niet genoeg zijn om Max uit te dagen'

Menath kaart aan dat het weekend in China voor elk team een beetje vaag was, aangezien het al een lange tijd geleden was dat de Formule 1 daar voor het laatst had gereden. Ook was er een bitumencoating aangebracht op het circuit, waardoor de griplevels moeilijk te peilen waren. 'Ik denk dat China een uitzondering was. Ze zijn wel consistenter, maar alsnog niet snel genoeg om Max uit te dagen', stelt de Duitser. Hij gaat er dan ook vanuit dat Verstappen op zondag in Miami gaat herhalen wat hij in China deed.

'Ik ga toch voor Lando als de winnaar van de sprintrace, en dat McLaren ook tijdens de Grand Prix op het podium zal komen. Max zal ongetwijfeld weer subliem zijn. Ik denk dat Fernando het ook goed gaat doen.' Pinkham, de Sky Sports-analiste, verwacht juist dat Ferrari het wel goed gaat doen. Ze herinnert zich nog dat de Scuderia in 2022 het podium aanvulde. 'Max wint de sprint, dus. En, ik weet dat ik saai ben, maar ik ga voor Max, Checo en Charles op zaterdag. Ik denk dat Ferrari een comeback gaat maken, we gaan goede gevechten zien tussen Leclerc en Verstappen. Max zal het op zondag wel weer uitstekend doen, dus voor zondag zeg ik: Max, Leclerc en Lando', concludeert Pinkham.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws