Norris kan wereldkampioen worden: 'Daar is Verstappen het ook mee eens' Opinie
Opinie

Norris kan wereldkampioen worden: 'Daar is Verstappen het ook mee eens'

Norris kan wereldkampioen worden: 'Daar is Verstappen het ook mee eens'

Anthony Davidson is ervan overtuigd dat Lando Norris zich onder gelijke omstandigheden zonder meer kan meten met wereldkampioenen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De McLaren-coureur, die zondag in Miami eindelijk zijn eerste F1-zege wist te boeken, zou zelfs wereldkampioen kunnen worden. Daar is Verstappen het volgens Davidson ook mee eens.

Hij moest lijdzaam toezien hoe Daniel Ricciardo eerder een Mclaren-zege pakte en vorig jaar was ook zijn nieuwe teamgenoot Oscar Piastri hem te vlug af tijdens de sprintrace in Qatar, maar afgelopen zondag was het eindelijk de beurt aan Norris. De Brit greep op overtuigende wijze de overwinning in Miami en snoerde daarmee zijn critici de mond. Davidson stelt bij Sky Sports niet één van die critici te zijn geweest. 'Even voor de goede orde, ik heb nooit aan hem getwijfeld. Ik ben me altijd bewust geweest van zijn talent.'

Norris kan strijd aangaan met Verstappen

Het talent van Norris is volgens Davidson zelfs dusdanig groot dat de 24-jarige Brit zich onder gelijke omstandigheden kan meten met Verstappen en Hamilton. 'Hij heeft ongelooflijke vaardigheden', begint de voormalig F1-coureur. 'Hij is sterk in de regen en hij kan een race lezen. Gisteren (zondag) las hij de race ook goed, hij hield het team rustig en op zijn commando haalde zijn team hem niet te vroeg in de race naar binnen.'

In Miami bewees McLaren dat het als team ook stappen heeft gezet en dat het updatepakket, dat het Britse team afgelopen weekend introduceerde, lijkt te werken. 'Het team staat er en ze kloppen op de deur. En ze leverden en hetzelfde geldt voor Lando', zo zag Davidson dat in Miami alles op zijn plek viel. 'Het team heeft altijd gezegd dat ze in hem geloven. Geef hem de kans en hij wint races. Hij kan wereldkampioen worden en daar is Max (Verstappen, red.) het ook mee eens', aldus Davidson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws