Verstappen won eens niet in de VS: 'Heel goed nieuws voor de Formule 1 in Amerika' Opinie
Opinie

Verstappen won eens niet in de VS: 'Heel goed nieuws voor de Formule 1 in Amerika'

Verstappen won eens niet in de VS: 'Heel goed nieuws voor de Formule 1 in Amerika'

Louis Dekker stelt dat de overwinning van Lando Norris 'heel goed nieuws' is voor de Formule 1 in de Verenigde Staten. De Amerikanen houden immers van spanning en sensatie en het publiek in Miami zat volgens de NOS-verslaggever dan ook niet te wachten op een volgende overwinning van Red Bull Racing-coureur Max Verstappen.

In de afgelopen seizoenen hebben de Amerikaanse racefans enkel overwinningen van Verstappen mogen aanschouwen. Sinds 2021 won de drievoudig wereldkampioen namelijk driemaal in Austin, twee keer in Miami en ook de allereerste Grand Prix van Las Vegas sinds 1982 was een prooi voor de 26-jarige Nederlander. Voor het eerst in drie jaar tijd klonk er in de Verenigde Staten eens niet het Wilhelmus na een Formule 1-race en dat zal de Amerikaanse fan goeddoen, denkt Dekker.

'Ik denk wel dat de mensen even moeten bijkomen, want het was een heel verrassend einde natuurlijk', zegt de verslaggever in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Er gebeurde ook van alles en er waren ook momenten dat het publiek, dat nog niet heel erg gewend is aan de Formule 1, er echt helemaal niets van snapte. Dan doel ik met name op de safetycar die ineens de baan opkwam en in plaats van Norris Verstappen oppikte.'

'Sport had andere winnaar in de VS nodig'

Het vreemde moment met de safetycar zal waarschijnlijk snel weer vergeten zijn, zeker toen er bij de herstart ineens een andere coureur aan de leiding van de race ging. 'Ik weet één ding zeker: Amerikanen houden van topsport, ze houden van verrassingen en van sensatie. Wat dat betreft zijn ze op hun wenken bediend', doelt Dekker op de onverwachte zege van Norris. 'En de sport had hier ook echt een andere winnaar dan Verstappen nodig. Want hij heeft er zes op een rij gewonnen in de Verenigde Staten en iedereen wist het in aanloop naar deze race zeker: die zevende was ook voor hem. Nou dus niet en dat is eigenlijk, hoe raar het ook mag klinken, heel goed nieuws voor de Formule 1 in Amerika. Want verrassingen zijn belangrijk', besluit Dekker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws