Sky Sports-verslaggeefster deelt compliment uit aan Verstappen: 'Dat was heel nobel van hem' Opinie
Opinie

Sky Sports-verslaggeefster deelt compliment uit aan Verstappen: 'Dat was heel nobel van hem'

Sky Sports-verslaggeefster deelt compliment uit aan Verstappen: 'Dat was heel nobel van hem'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner stelde na afloop van de Grand Prix van Miami dat de bolide van Max Verstappen schade had opgelopen, maar heeft dat de regerend wereldkampioen ook de zege gekost? Karun Chandhok sluit dat niet uit, maar de analist van Sky Sports zag ook dat McLaren het hele weekend al in de buurt van de Nederlander kon blijven.

In Miami mocht Norris eindelijk zijn eerste Grand Prix-zege vieren. De McLaren-coureur nam dankzij de komst van de safetycar de leiding over van Verstappen en reed na de herstart ruim zeven seconden weg bij de 26-jarige Limburger. Red Bull-teambaas Horner stelde echter wel dat Verstappen flink wat schade had opgelopen nadat hij eerder in de race tegen een paaltje was gereden en dat het nog een wonder was dat de Nederlander als tweede over de eindstreep kwam. Heeft de schade aan de RB20 Verstappen dan misschien zelfs wel de zege gekost? Chandhok laat zijn licht er desgevraagd over schijnen.

'Zij zijn de enigen die over die gegevens beschikken', wijst Chandhok in de Sky Sports-podcast op het team van Red Bull. 'Maar ik weet het niet. Ja, Max (Verstappen, red.) ging aan de leiding, en hij was snel, maar hij lag niet zo ver voor als in het verleden. Lando (Norris, red.) zat binnen een paar tienden van hem in de kwalificatie en de Ferrari's zaten ook in de buurt. Als je naar de sprintkwalificatie kijkt, dan waren Lando en Oscar (Piastri, red.) de snelste coureurs in SQ1 en SQ2, maar in SQ3 hadden ze vervolgens een verschrikkelijke tijd op de zachte banden. Maar ze waren snel, ze waren het hele weekend echt snel', lijkt Chandhok McLaren niet tekort te willen doen.

'Er zal ongetwijfeld een kern van waarheid zitten in wat Christian (Horner, red.) zei', vervolgt Chandhok. 'Maar we weten niet of het om een seconde of bijvoorbeeld om een honderdste ging. Zoals ik al zei, het bewijs zullen we bij de volgende race zien. Je kan niet op basis van één circuit en één resultaat zeggen: dit is het voor de rest van het seizoen. En er staan behoorlijk wat verschillende baantypen op de planning. Als McLaren op al deze circuits competitief is, dan kan je zeggen dat ze een serieuze bedreiging zijn voor Red Bull. Want als je mee wil doen om de titel, dan moet je overal snel zijn.'

Grootmoedige Verstappen

Natalie Pinkham is het grotendeels eens met haar collega, maar de verslaggeefster wil wel graag één ding kwijt over Verstappen. 'Max gebruikte dat (de schade) ook niet als een excuus. Hij reageerde groots op zijn nederlaag', vindt Pinkham, die vervolgens reageert op het verhaal van Chandhok. 'Vorig jaar moesten we tot Singapore wachten op een zege van een ander team, dit jaar hebben we er al twee gehad, zij het ook door een DNF van Max. Maar ik denk dat Karun gelijk heeft. De verhoudingen zullen per circuit verschillen en we hebben nog een heleboel typen circuits in het verschiet. Dus ja, het wordt een spannend seizoen', besluit Pinkham.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws