NOS-verslaggever begrijpt reactie publiek op uitvallen Verstappen: 'Er is een verborgen agenda' Opinie
Opinie

NOS-verslaggever begrijpt reactie publiek op uitvallen Verstappen: 'Er is een verborgen agenda'

NOS-verslaggever begrijpt reactie publiek op uitvallen Verstappen: 'Er is een verborgen agenda'

Jeroen Bleekemolen en NOS-verslaggever Louis Dekker kunnen wel begrip opbrengen voor de reactie van het Australische publiek, dat begon te juichen toen Max Verstappen al na een paar ronden uit zijn RB20 moest stappen. Dekker legt uit waar die blijdschap van het publiek over het uitvallen van de Red Bull Racing-coureur vandaan komt.

Het was een ongewoon gezicht voor velen toen Verstappen in de tweede ronde werd gepasseerd door de latere winnaar Carlos Sainz, maar dat de regerend wereldkampioen vervolgens door materiaalpech zelfs al vroeg de strijd moest staken zorgden bij velen, waaronder Bleekemolen, voor ongeloof. Het Australische publiek vond het prachtig en vanaf de tribunes klonk luid gejuich.

Dekker vond dat niet zo vreemd. 'Dit is wel begrijpelijk hoor. Ik ben vaak in Melbourne geweest en dat publiek is fantastisch. Zij zijn voor iedereen en tegen niemand', stelt de verslaggever in de NOS Formule 1-podcast. 'Maar hier zag je wel dat ze het ook fijn vinden dat er iets verrassends gebeurt. En er is nog een verborgen agenda, want er deden twee Australiërs mee', doelt Dekker op Oscar Piastri en Daniel Ricciardo. 'En als Verstappen uitvalt, dan denkt men: oh, zou Piastri het podium kunnen halen? Dus dit is puur opportunisme en je moet ook nog bedenken dat er in Australië heel veel Ferrari-fans zijn. Zij hebben het cadeautje van hun leven gekregen. Dat verklaart waarom iedereen zo opveert', aldus Dekker.

Uitvalbeurt Verstappen maakte het spannend

Ook Bleekemolen kan niet ontkennen dat de uitvalbeurt voor een andere race zorgde. 'Ik zat met ongeloof te kijken, maar de race werd daarna wel heel spannend', geeft hij toe. 'Anders was het denk ik een race waar we er al zovele van hebben gezien geweest. Hij (Verstappen, red.) was weggereden, had genoeg voorsprong gehad, kon een pitstop maken en het was gelukt. En nu werd het spannend. Kan Sainz zijn banden heel houden? Gaat Leclerc nog wat doen? Norris kwam eraan', somt Bleekemolen een paar spannende elementen op. 'Wij vinden het altijd mooi om ook naar de strijd om P2 te kijken, maar ik vond het toch wel interessant worden', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws