Coronel adviseert Vasseur: 'Stuur een blanco cheque naar Raymond Vermeulen' Opinie
Opinie

Coronel adviseert Vasseur: 'Stuur een blanco cheque naar Raymond Vermeulen'

Coronel adviseert Vasseur: 'Stuur een blanco cheque naar Raymond Vermeulen'

Max Verstappen steekt vrijwel ieder raceweekend met kop en schouders boven de rest van het veld uit, maar Kees van de Grint en Tom Coronel denken dat Ferrari het de Nederlander knap lastig had kunnen maken in Melbourne, mocht de Red Bull-coureur niet zijn uitgevallen. Beide analisten zijn ervan overtuigd dat het Oostenrijkse team niet dominant is, maar dat Verstappen het verschil maakt. En dus heeft Coronel wel de gouden tip voor Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur.

Verstappen was afgelopen weekend hard op weg om zijn eigen record van meeste achtereenvolgende Formule 1-overwinningen te evenaren. De 26-jarige Limburger zette zaterdag de eerste belangrijke stap door poleposition te trainen, maar een dag later ging de droom al na een paar ronden in rook op. Niet iedereen was er rouwig dat Verstappen er eens niet met de zege vandoor ging, maar Van de Grint en Coronel balen er juist wel een beetje van.

'Het is jammer, vaak klagen we dat Verstappen zo dominant is. Het is één race, maar dit had misschien de race kunnen zijn...', doelt de voormalig bandenexpert in het Viaplay-programma In de Slipstream op een mogelijke strijd tussen Red Bull en Ferrari. Coronel valt zijn collega bij, maar de analist is daarentegen wel van mening dat de strijd met Ferrari niet beperkt blijft tot één wedstrijd. 'Je zegt één race, maar als je goed kijkt naar de hele opbouw en naar de plaagstootjes die Ferrari iedere keer uitdeelt, vorig jaar konden ze dat helemaal niet', herinnert Coronel.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

Coronel adviseert Vasseur: 'Stuur een blanco cheque naar Raymond Vermeulen'
Ferrari lijkt het gat flink te hebben verkleind en zou mogelijk vaker de strijd met Red Bull aan kunnen gaan.

Red Bull heeft belangrijk voordeel

Toch zijn beide analisten het erover eens dat Red Bull nog wel altijd een hele belangrijke troef in handen heeft: Verstappen. 'Dat voordeel hebben ze, want hij (Verstappen) heeft altijd twee of drie tienden meer', zegt Van de Grint. Coronel is het roerend eens met zijn tafelgenoot.

'Max (Verstappen, red.) moest er harder voor werken dan normaal. Maar die drie tienden heb je gewoon als je Max hebt. Ik heb al eens gezegd: het enige wat Vasseur moet doen als hij bekender en groter wil zijn dan de paus, dan moet hij een blanco cheque naar Raymond Vermeulen sturen. Ja, blanco', herhaalt Coronel nog eens als hij de blik van de presentatrice Anne-Greet Haars ziet. 'Vullen jullie hem maar in, maar die rijder rijdt bij mij', geeft Coronel de teambaas van Ferrari nog een keer een gouden tip.

Pérez bewijst Verstappen-punt

Door de pech van Verstappen was er een uitgelezen kans voor teamgenoot Sergio Pérez om weer een overwinning te pakken. De Mexicaan kwam echter nauwelijks in het stuk voor en stelde met P5 teleur, zo vindt Coronel. 'Hij hoort de tweede rijder te zijn. En als we allemaal zeggen dat die auto zo snel is, dan had Pérez minstens op het podium moeten staan. Nee, hier zie je dus heel duidelijk dat de Verstappen-factor bepalend is voor het team. En dan kan je alles vinden wat je wil, maar Pérez kan het niet. Het maakt niet uit wie je daar neerzet, zij redden het niet', is Coronel stellig.

Van de Grint en Coronel zijn het ook over dit thema volledig met elkaar eens. 'Het maakt niet uit wie je in de andere bolide zet, tegen Verstappen is geen kruid gewassen', zegt Van de Grint, die overigens wel vindt dat Pérez bij Red Bull moet blijven in 2025. 'Er kan er ook maar één winnen, dus dit is prima zo', aldus de voormalig bandenexpert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws