Buitenlandse media ondanks baalweekend voor Verstappen lyrisch: 'Dat was monsterlijk' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media ondanks baalweekend voor Verstappen lyrisch: 'Dat was monsterlijk'

Buitenlandse media ondanks baalweekend voor Verstappen lyrisch: 'Dat was monsterlijk'

Max Verstappen viel afgelopen weekend voor het eerst in twee jaar weer eens uit in een Formule 1-race. Zelf deed de Red Bull Racing-coureur weinig fout in Australië, maar op een tien van de buitenlandse media hoefde de Nederlander dit weekend niet te rekenen. Dat cijfer kreeg Carlos Sainz daarentegen wel voor zijn fenomenale optreden op het Albert Park Circuit.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 8

Het gebeurt tegenwoordig niet vaak, maar afgelopen weekend kwam Verstappen niet als eerste over de finish. Sterker nog: de race van de regerend wereldkampioen zat er al na een paar ronden op. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kon de Nederlander dan ook geen 10 geven, maar was desondanks lovend over de prestaties van Nederlander tijdens de rest van het weekend in Australië. 'Als hij (Verstappen, red.) een probleem heeft, dan wint Red Bull niet', was de harde conclusie die de sportkrant trok. 'Dit laat zien hoe belangrijk Verstappen is voor Red Bull. Zijn poleronde in Albert Park was monsterlijk', schrijft La Gazzetta, dat Verstappen met een 8 beloonde.

Een 10 was er overigens wel voor Sainz. De Spanjaard bezorgde Ferrari de eerste overwinning van het seizoen. Nu is dat misschien nog niet eens het meest bijzondere aan het verhaal, de manier waarop hij dit deed was dat echter zeker wel. 'Van een ziekenhuisbed naar de hoogste trede van het podium', schrijft het Italiaanse sportmedium. 'De Spanjaard is de held van de dag. Consequent, snel en gepolijst, hij heeft het vermogen om bijna altijd alles te geven, wat tevens een aansporing is voor Leclerc. Zijn persoonlijke wraak is ook een reactie op de beslissing van Ferrari om de coureur niet te bevestigen', denkt men bij La Gazzetta.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen rbr gpaustralie 2024
De uitvalbeurt van Verstappen in Australië laat volgens het Italiaanse sportmedium zien hoe afhankelijk Red Bull is van de Nederlander.  

The Race (Groot-Brittannië) - 4e plek 

De vroege uitvalbeurt van Verstappen zorgde er volgens Edd Straw van The Race voor dat de drievoudig wereldkampioen weinig indruk kon maken in Melbourne en daarom kon de Britse journalist de coureur van Red Bull niet meer dan een vierde plek toebedelen. 'Dit was weer één van die weekenden waarin de zwakte van Red Bull, dat moeite heeft met het opwarmen van de voorbanden Verstappen in de problemen had kunnen brengen. Maar dat gebeurde niet', zegt Straw, die zich heel goed realiseert dat Verstappen niets aan de DNF kon doen.

'Pas in Q3 kwam alles samen voor wat hijzelf een 'onverwachte poleposition' noemde en helaas werd zijn race, buiten zijn schuld om, verpest door een vastzittende remklauw rechtsachter. Een vroege uitvalbeurt beperkte de indruk die hij kon maken', verklaart Straw zijn keuze om Verstappen de vierde plek in zijn rangschikking toe te kennen. De eerste plek ging weinig verrassend naar racewinnaar Sainz, Yuki Tsunoda en Lando Norris completeerden de top drie.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen rbr gpaustralie 2024
Verstappen was, buiten zijn schuld om, al snel klaar in Melbourne.

Autosport (Groot-Brittannië) - 7 

Autosport deelde dit keer slechts één 10 uit en dat cijfer was voor Sainz. Verstappen kreeg 'slechts' een 7 van het Britse medium dat uitlegt waarom. 'Dit cijfer is vooral gebaseerd op zijn optredens in de andere sessies. Zijn late uitstapje in VT1 zorgde voor schade aan de vloer en dat in een weekend waarin Red Bull de baantijd hard nodig had, vanwege de problemen. Hij (Verstappen) draaide de zaken goed om. Het regelmatig aanpassen van de bandenspanning en een grotere voorvleugel hielpen hem in zijn poleronde, waarin enkele verbeteringen in de derde sector in Q3 de sleutel waren. Dat was zijn hoogtepunt, want een remprobleem verpestte zijn race meteen', aldus Autosport, dat wel hard uithaalde naar Fernando Alonso.

Het Britse medium vindt het optreden van de Spanjaard slechts een 3 waard en daarbij lijkt zijn aandeel in de crash van George Russell hem toch ook aangerekend te worden. 'Bocht zes vat zijn slechte weekend goed samen', schijft Autosport. 'Een fout tijdens zijn eerste run in Q3 zorgde voor vloerschade en dat beroofde hem van zijn zelfvertrouwen later in de kwalificatie, waardoor Stroll voor hem eindigde. Hij profiteerde van zijn keuze om op de harde band te starten en won terrein door te stoppen tijdens de virtual safetycar, waarna hij Russell voorbleef. Zijn fout door te vroeg te remmen voor bocht zes in de voorlaatste ronde, een legitieme tactiek van de racecoureur, betekende dat hij een straf kreeg', aldus het Britse medium.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

Buitenlandse media ondanks baalweekend voor Verstappen lyrisch: 'Dat was monsterlijk'
Fernando Alonso werd na afloop niet alleen door de wedstrijdleiding gestraft.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 9

Voor het eerst in lange tijd stond Verstappen eens niet in de schijnwerpers na afloop van de Grand Prix. Ook Auto, Motor, und Sport had weinig aandacht voor de Nederlander, wiens race er al na drie ronden opzat vanwege een problemen met de remklauw. De regerend wereldkampioen krijgt weliswaar een 9, maar een toelichting op dit cijfer ontbreekt echter volledig.

Het Duitse medium heeft er dit keer voor gekozen om de volledige aandacht te schenken aan Sainz, die op een even verrassende als overtuigende wijze de Grand Prix van Australië op zijn naam wist te schrijven. 'Van het ziekenhuis naar het podium', kopt Auto, Motor, und Sport nagenoeg dezelfde woorden als La Gazzetta. 'Het klinkt als een wonder: zestien dagen voor de race in Melbourne lag Sainz nog op de operatietafel met een blindedarmontsteking. Nu is hij de winnaar van de GP van Australië. In de tweede ronde vloog de nog herstellende Sainz Verstappen voorbij. Daarna controleerde hij de race. Oké, Verstappen viel uit, maar de Nederlander zou het zelfs zonder materiaalpech moeilijk hebben gehad tegen Sainz in deze topvorm', aldus het Duitse medium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws