Pérez is niet langer de grootste uitdager van Verstappen: 'Alonso begint druk op Verstappen te zetten' Opinie
Opinie

Pérez is niet langer de grootste uitdager van Verstappen: 'Alonso begint druk op Verstappen te zetten'

Pérez is niet langer de grootste uitdager van Verstappen: 'Alonso begint druk op Verstappen te zetten'

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock laat in zijn laatste column voor Sky Sports Deutschland zijn licht schijnen op enkele zaken die hem in het Grand Prix-weekend in Monaco zijn opgevallen. De Duitser ziet niet langer Sergio Pérez als de grootste uitdager van Max Verstappen, maar vermoedt dat Fernando Alonso een groter gevaar is voor de Nederlandse kampioenschapsleider.

De 41-jarige Duitser opent uiteraard met de nodige complimenten aan het adres van Verstappen. 'Met zijn 39e overwinning voor Red Bull zal Verstappen het gevoel hebben dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Hij is de maatstaf op elk circuit en onder alle omstandigheden. Zolang hij niet met technische problemen te maken krijgt, zal het enorm lastig worden om hem te verslaan', ziet de voormalig coureur van onder andere Jordan en Toyota.

Glock denkt dan ook dat Verstappen op recordjacht kan gaan in de komende jaren. 'Op 25-jarige leeftijd kan Verstappen alles nog bereiken. De vraag is vooral of hij dat überhaupt wel wil. Hij heeft al een aantal keer aangegeven dat hij niet weet hoe lang hij de stress van 23 races per jaar aankan. Hij zal absoluut zijn contract bij Red Bull, dat tot 2028 loopt, uitdienen, dus tot die tijd gaan we hem nog heel vaak zien winnen.

Contrast groot bij Red Bull

Terwijl bij Verstappen de vlag uit kon, hangt diezelfde vlag bij huize Pérez waarschijnlijk eerder halfstok na het belabberd verlopen weekend in Monaco. 'Voor Pérez was het daarentegen een weekend om snel te vergeten. Dit mag hem niet overkomen als hij met Verstappen wil strijden voor de wereldtitel. Fernando Alonso, met zijn enorme ervaring en de snelheid van de Aston Martin, heeft veel plezier in de auto en is gemotiveerd. Pérez kan zich geen fouten meer veroorloven, want Alonso is er altijd. Hij staat altijd op het podium en begint langzaam maar zeker druk te zetten op Verstappen', zo denkt Glock dat Pérez zich eerder met de Spanjaard bezig moet houden.

Glock lijkt te denken dat Verstappen zich meer zorgen moet maken over de 41-jarige Alonso dan over teamgenoot Pérez. 'De vraag is dan ook: wat komt er nog aan voor Aston Martin? Er zijn een aantal upgrades aangekondigd voor tijdens het seizoen, dus daar kunnen we vol spanning naar uitkijken. Verstappen heeft nog een comfortabele leiding, maar als een of twee races niet naar wens verlopen, bijvoorbeeld doordat de techniek hem in de steek laat, dan zal Alonso er zijn om de punten te pakken. Alonso kan de voornaamste tegenstander voor Verstappen worden, dus dat kan een spannend gevecht opleveren. Natuurlijk kunnen Verstappen en Alonso ook een keer een slecht weekend hebben, maar dan moet Pérez er staan en leveren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws