Erop of eronder voor De Vries in Barcelona: 'Als dat niet goed gaat, is het ook ver klaar' Opinie
Opinie

Erop of eronder voor De Vries in Barcelona: 'Als dat niet goed gaat, is het ook ver klaar'

Erop of eronder voor De Vries in Barcelona: 'Als dat niet goed gaat, is het ook ver klaar'

Jarenlang heeft Nyck de Vries gevochten voor zijn kans in de Formule 1. Vorig jaar deed zich onverwachts een kans voor, en een goede prestatie in Monza leverde de Fries een contract bij AlphaTauri op. Bij het zusterteam van Red Bull Racing moet echter gepresteerd worden, en dat doet de Nederlander nog niet echt in de openingsfase van het seizoen. Analist Ernest Knoors van Viaplay denkt dat het komende weekend cruciaal is.

In Monaco werd AlphaTauri-teambaas Franz Tost nogmaals gevraagd hoe lang de Nederlander nog de kans krijgt om zich te bewijzen. Een aantal weken geleden werd er in de geruchtenmolen nog over gesproken dat De Vries nog drie races kreeg om zich te bewijzen, namelijk in Imola, Monaco en Barcelona. Imola kwam te vervallen, en Monaco leverde een schadevrij, maar puntloos weekend op. Nu ligt de focus dus op de Grand Prix van Spanje. 'Het is belangrijk dat hij een goede race rijdt in Barcelona. Dat is het eerste circuit dat hij echt goed kent. Ik hoop dat onze auto het daar goed doet. Daarna kijken we wel weer verder', zo houdt Tost zich op de vlakte.

Barcelona als graadmeter

Rudy van Buren, simulatorcoureur bij Red Bull, moet ook toegeven dat het aankomende weekend bepalend is. 'Ja, hij kent de baan daar. Dat wordt gewoon echt een graadmeter. We kunnen er lang of kort over praten, maar uiteindelijk moeten de prestaties gaan komen en dan gaan we het zien. Franz (Tost, red.) draait eromheen, en Helmut (Marko, red.) geeft geen duidelijk antwoord, Nyck (de Vries, red.) draait om het antwoord heen. De prestatie gaat het uitwijzen', aldus Van Buren.

ViaPlay-analist Knoors is het niet helemaal met Van Buren eens: 'Ik vind dat ze wel duidelijk zijn, en ik denk dat Franz (Tost, red.) dat ook heel duidelijk zegt. Barcelona is een graadmeter, en dat kan goed zijn, maar als het niet goed is, is het ook ver klaar.' De Vries maakte in Monaco in ieder geval al een weekend zonder incidenten mee. Hij is samen met mede-debutant Logan Sargeant nog steeds de enige coureur zonder punten, maar zijn twaalfde plek zorgde er wel voor dat hij niet meer laatste in het kampioenschap staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws