Formule 1-kampioen wil Verstappen contracteren: 'Na zijn achtste titel ga ik hem overtuigen' Max Verstappen
Max Verstappen

Formule 1-kampioen wil Verstappen contracteren: 'Na zijn achtste titel ga ik hem overtuigen'

Formule 1-kampioen wil Verstappen contracteren: 'Na zijn achtste titel ga ik hem overtuigen'

Mario Andretti, de laatste Formule 1-wereldkampioen uit de Verenigde Staten, heeft grote plannen. Niet alleen doet hij een poging om vanaf 2025 in de Formule 1 actief te zijn, hij hoopt ook dat hij ooit Max Verstappen zijn handtekening onder een Andretti-contract kan zien zetten. Andretti is van mening dat hij Verstappen wel kan verleiden om mee te doen aan de Indy 500, ook al heeft Verstappen zelf al meerdere keren gezegd dat hem dat te gevaarlijk is.

Graham Hill is de enige coureur die ooit de Triple Crown won: de Grand Prix van Monaco, de Indy 500, en de 24 Uur van Le Mans. Er zijn echter verschillende coureurs die in de buurt kwamen van het evenaren van deze prestatie. Fernando Alonso won al in Monaco en op Le Mans en deed eerder al pogingen om de Indy 500 te winnen. Generatiegenoot Juan Pablo Montoya won ook al twee van de drie grootste races: de Grand Prix van Monaco en de Indy 500, maar de Colombiaan won nooit de 24 Uur van Le Mans.

Een andere coureur die heel dicht bij de trilogie kwam is Andretti. De Amerikaan werd in 1978, na Phil Hill, de tweede wereldkampioen uit de Verenigde Staten, nadat hij negen jaar eerder al in Indianapolis zegevierde. Het scheelde niet veel of Andretti had ook op Le Mans gewonnen. In 1995 won hij in de WSC-klasse en eindigde hij tweede in het algemene klassement. Het lukte Andretti dus net niet om in een adem met Graham Hill genoemd te worden.

Wachten op achtste titel voor Verstappen

Andretti hoopt dat hij Verstappen ook ooit nog kan verleiden tot een poging om de Indy 500 te winnen. 'Motorsport is één grote, blije familie met alle verschillende disciplines', vertelt de Amerikaan aan Ziggo Sport. 'Zoals jullie weten, ben ik geïnteresseerd en nieuwsgierig naar alle vormen van autosport. Ik voel passie voor elk van de disciplines in de sport, en ik heb overal vrienden. Een dezer dagen ga ik met Max Verstappen praten, nadat hij zijn achtste wereldtitel pakt, om hem te vragen om hiernaartoe te komen en de Indy 500 te winnen!' Op een opmerking van Rick Winkelman, dat Verstappen niet aan de Indy 500 wil deelnemen, reageert Andretti: 'Ik ga hem overtuigen.' Als Andretti wil wachten totdat Verstappen acht keer wereldkampioen is, is de nu 83-jarige Amerikaan wel minimaal 89 jaar oud.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws