Sainz imponeerde met ijzersterk optreden in Singapore: 'Denk dat we hem onderschat hebben' Opinie
Opinie

Sainz imponeerde met ijzersterk optreden in Singapore: 'Denk dat we hem onderschat hebben'

Sainz imponeerde met ijzersterk optreden in Singapore: 'Denk dat we hem onderschat hebben'

Carlos Sainz kreeg veel lof na zijn ijzersterke overwinning in Singapore. De Spanjaard stond vrijwel de hele race onder druk, maar wist na 62 loodzware ronden zijn tweede Formule 1-zege over de streep te trekken. Vooral voor de manier waarop hij dit deed, kreeg de Ferrari-coureur veel complimenten. Ook Michael Bleekemolen zag Sainz excelleren op het Marina Bay Street Circuit en hij ziet in de Spanjaard een potentiële wereldkampioen.

Ferrari was het hele weekend in Singapore al sterk, maar het was geen uitgemaakte zaak dat het Italiaanse team op zondag zou gaan winnen. Op vrijdag eindigden Sainz en Charles Leclerc in beide trainingen weliswaar op de eerste twee posities, maar de SF-23 leek tijdens de longruns toch weer last te hebben van de bandenslijtage.

Toch wist Sainz er zondag met de winst vandoor te gaan. Na een prima start vanaf poleposition controleerde hij de wedstrijd, maar toen Mercedes beide coureurs tijdens de virtual safety car binnenhaalde voor een setje van het medium rubber, kwam de zege toch nog even in gevaar. De Spanjaard bedacht zijn eigen strategie en besloot Lando Norris DRS te geven. De Brit kon zich daardoor beter weren tegen George Russell en Lewis Hamilton en het zou Sainz uiteindelijk aan zijn tweede zege in de Formule 1 helpen.

'Onderschatte' Sainz is een potentiële wereldkampioen

Dat Sainz tijdens de doorgaans loodzware GP van Singapore nog in staat was om zelf de strategie te bedenken, is best bijzonder te noemen. 'Daar zit hij toch goed over na te denken', zegt Bleekemolen in de podcast Formule 1 Paddockpraat. Ik denk dat hij wel in paniek was, want hij zag ze allemaal dicht op zijn achterlicht zitten. Dan is het toch wel heel moeilijk om geconcentreerd te blijven. Hij heeft niet hoeven vechten, maar geloof maar dat hij tussen zijn oren echt wel wat heeft meegemaakt', zo denkt Bleekemolen, die denkt dat men Sainz flink heeft onderschat.

'Het is raar hoe hij zijn ontwikkeling is gegaan. Het is er één met veel ups en downs geweest. Maar als je een race zoals die van gisteren wint, dan doe je het natuurlijk heel goed. Hij reed constant dominant voorop, dus ik denk dat we hem best wel een beetje onderschat hebben. In het juiste team kan hij gewoon winnen', stelt Bleekemolen. Maar is Sainz ook een potentiële wereldkampioen? 'Ja, ik denk het wel. Ik vind hem ook wel een mooi type. Als ik hem zie, dan moet ik altijd aan Carlos Reuteman denken. Hij had eenzelfde charisma en was een statige man. Hij blijft toch een stierenvechter', sluit Bleekemolen met een kleine grap af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws