Sainz hielp Norris aan podiumplaats in Singapore: 'Het was een soort teamwork van oude teamgenoten' Formule 1
Formule 1

Sainz hielp Norris aan podiumplaats in Singapore: 'Het was een soort teamwork van oude teamgenoten'

Sainz hielp Norris aan podiumplaats in Singapore: 'Het was een soort teamwork van oude teamgenoten'

McLaren-teambaas Andrea Stella wilde een podiumplaats al uit zijn hoofd zetten toen beide Mercedes-coureurs tijdens de virtual safety car naar een verse set van de medium band wisselden. Toch wist Lando Norris de tweede plaats vast te houden, maar daarvoor had hij de hulp nodig van Carlos Sainz. Stella is de Ferrari-coureur dan ook dankbaar.

Door de pitstop van beide Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton kwam de tweede positie van Norris nog flink in het geding. Hij erfde door het verdwijnen van Russell weliswaar P2, maar op een verse set mediums kwamen de coureurs met rasse schreden dichterbij. Charles Leclerc werd al snel te grazen genomen en Norris moest het volgende slachtoffer worden voor Mercedes op weg naar de zege. McLaren-teambaas bereidde zich al voor op het ergste, maar kon dankzij Sainz na de race toch opgelucht ademhalen.

'We hadden dit niet gered zonder de samenwerking met Carlos', doelt Stella na afloop in gesprek met onder meer Motorsport.com op het geschenk van Sainz om Norris DRS te geven. 'Laten we het ook zo maar noemen, aangezien Carlos het in eigen belang deed. Het was een soort van teamwork tussen de oude teamgenoten. Dit zijn geweldige resultaten voor beide teams', zo vindt de Italiaan. 'Het was zo spannend. Ik was niet echt optimistisch. Ik was er simpelweg op aan het wachten en zei al: niet te teleurgesteld raken. Die virtual safety car kwam Mercedes goed uit, maar plots veranderde de boel.'

Geloof keerde in de laatste ronden terug

Ondanks de 'hulp' van Sainz was Stella er nog altijd niet gerust op. Een paar ronden voor het einde keerde het geloof in een podiumplaats echter terug. De teambaas had het idee dat de remmen van Russell oververhit raakten. 'Ik denk dat ze vanaf toen momentum verloren. In de laatste drie ronden dacht ik: misschien is het tóch mogelijk.' Norris moet alles op alles zetten en raakte in de slotfase nog even de muur, maar wist in tegenstelling tot Russell zijn podiumplaats vast te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws