Schmidt verdedigt Pérez: 'Niemand maakt een schijn van kans tegen Verstappen' Opinie
Opinie

Schmidt verdedigt Pérez: 'Niemand maakt een schijn van kans tegen Verstappen'

Schmidt verdedigt Pérez: 'Niemand maakt een schijn van kans tegen Verstappen'

Auto, Motor und Sport-journalist Michael Schmidt analyseert de rijdersmarkt en ziet genoeg kansen op een redelijk zitje voor Sergio Pérez, mocht Red Bull Racing hem ontslaan. Schmidt denkt niet dat Pérez een slechte coureur is, maar naast Max Verstappen lijkt dat wel zo. De Duitser denkt dat die combinatie hem momenteel in een lastige situatie heeft gezet. Een nieuwe start zou Pérez goed doen.

De afgelopen paar races hebben het verschil tussen Verstappen en Pérez pijnlijk blootgelegd. Verstappen wint of komt op zijn minst op het podium als het team een lastige dag heeft met de auto, maar het lukt Pérez op moeilijke dagen niet om punten te scoren. Red Bull gaf hem begin juni contractverlenging en hoopte dat dat hem het zelfvertrouwen zou geven om weer goede resultaten neer te zetten, maar daar is tot nu toe niets van terechtgekomen.

'Ik kan me voorstellen dat Verstappen en Tsunoda volgend jaar bij Red Bull rijden en Lawson en Hadjar bij Visa Cash App RB', zegt Schmidt in Formel Schmidt, de podcast van Auto, Motor und Sport. 'Misschien is het goed voor Pérez om opnieuw te beginnen. Pérez zou rond moeten kijken, want er zijn nog steeds een paar interessante zitjes vrij. Audi zoekt nog iemand, bijvoorbeeld', kaart Schmidt aan.

'Het is niet alsof hij zijn vaardigheden en de auto heeft verloren. Ik zou zelfs zeggen dat als hij bij een ander team zat, hij er veel beter uit zou zien. Ik denk dat de combinatie met Verstappen gewoon slecht voor hem was. Hij moet weg omdat hij merkt dat hij tegen Verstappen niet kan winnen. Dat zal iedereen overkomen, zelfs Tsunoda en Ricciardo. Niemand maakt een schijn van kans tegen Verstappen', zegt de Duitser.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Schmidt verdedigt Pérez: 'Niemand maakt een schijn van kans tegen Verstappen'
Het maakt volgens Schmidt niet uit wie je naast Verstappen zet.

Sainz hoeft niet op een Red Bull-zitje te rekenen

Schmidt denkt dat het niet uitmaakt wie Red Bull naast Verstappen zet. Hij verslaat toch iedereen. 'Norris zou een ander verhaal zijn. Ze zouden elkaar uitdagen', zegt de journalist. 'Hij komt dan fris binnen, maar iedereen die al een bepaalde carrière achter zich heeft, zou door Max worden verslagen. Ik zie echter geen slechte kansen voor Pérez. Er is een zitje vrij bij Audi, bij Williams. En Sainz kan niet beslissen.' Sainz is nog steeds op zoek naar een topzitje en heeft de knoop nog niet doorgehakt. Andere coureurs wachten op zijn beslissing. 'Hij speelt met vuur en droomt van Mercedes. Misschien is er nog ruimte voor hem', oppert Schmidt.

Antonelli had wat problemen aan het begin van zijn Formule 2-seizoen, maar won de sprintrace in Silverstone. 'Sainz wacht op een deur die voor hem opengaat, maar het is een riskant spel. Één ding zal zeker niet gebeuren: er zal niet nog een nummer één binnen team Verstappen zijn. Hij hoeft daar niet op te speculeren. Toro Rosso had jaren geleden veel problemen en wil dat niet opnieuw. De enige kans om op het goede spoor te komen zou zijn om Verstappen te vervangen, maar daar ziet het er op dit moment niet naar uit', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws