Voormalig Red Bull-coureur weet hoe het is: 'Pérez krijgt de zaken maar niet op orde' Formule 1
Formule 1

Voormalig Red Bull-coureur weet hoe het is: 'Pérez krijgt de zaken maar niet op orde'

Voormalig Red Bull-coureur weet hoe het is: 'Pérez krijgt de zaken maar niet op orde'

Oud-Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly en voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner suggereren dat er iets ontbreekt bij Sergio Pérez, die momenteel onder grote druk staat om zijn zitje te behouden voor de rest van het seizoen. Het is een situatie waarin Gasly zich eerder ook bevond. De Fransman geeft aan dat Pérez een goede coureur is, maar hij lijkt de dingen maar niet op orde te krijgen.

Gasly stroomde voor het 2019-seizoen in vanuit het zusterteam van Red Bull om naast Max Verstappen plaats te nemen. Zijn avontuur bij de Oostenrijkse renstal was echter van korte duur. In de zomerstop kreeg hij het belletje dat hij werd gedemoveerd naar Toro Rosso, het team dat nu Visa Cash App RB heet. Daarna verving Alexander Albon hem voor iets langer dan een seizoen. Pérez krijgt momenteel meer speelruimte dan veel andere rijders hebben gekregen bij Red Bull.

De Fransman weet hoe het is om onder druk te staan bij Red Bull. 'Allereerst denk ik dat mijn situatie heel anders was dan die van Checo', zegt Gasly tegenover PlanetF1. 'Maar ik denk dat hij momenteel onder grote druk staat. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Hij is een goede coureur, dat weet iedereen, maar hij lijkt de dingen niet op orde te krijgen. Of het nu aan hemzelf ligt of aan het team. Ik weet het niet en kan daar niet echt op reageren', besluit Gasly.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

pierre gasly max verstappen alpine red bull racing f1 gp bahrein 2023
Gasly redde het ook niet naast Verstappen toen hij in 2019 een poging deed.

Gasly ziet het gebrek aan prestaties

De afgelopen paar raceweekenden verliepen min of meer dramatisch voor Pérez. In zes races tijd heeft hij slechts vijftien punten kunnen scoren, terwijl Verstappen de meeste punten van iedereen uit een triple header wist te halen. 'Uiteindelijk is het zijn probleem dat hij de auto op dit moment niet voelt', gaat Gasly verder. 'Wanneer je je niet sterk voelt met de auto, heb je om welke reden dan ook een slecht weekend, maar het volgende weekend kom je terug, voel je je goed, zet je sterke rondes neer en denk je er niet over na', zegt de Fransman.

'Maar hij lijkt gewoon niet in staat te zijn om de prestaties eruit te halen. Zoals ik al zei: of het nu aan het team ligt of aan hem, dat weet ik niet. Maar er ontbreekt duidelijk iets op dit moment tussen de twee', stelt Gasly. Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner is het met Gasly eens, maar zijn kritiek is iets feller. De Zuid-Tiroler vindt niet alleen dat er iets ontbreekt, maar ook dat de situatie daardoor niet langer houdbaar is. 'Overduidelijk verdient hij zijn plek niet, hij heeft zo geleden in de laatste races', zegt Steiner bij Canal+.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez silverstone 2024 helm 6
Pérez krijgt het alleen maar moeilijker naast Red Bull.

'Red Bull moet aan het constructeurskampioenschap denken'

Na weer een weekend buiten de punten te zijn geëindigd, heeft ook teambaas Christian Horner aangegeven dat de situatie met Pérez moet veranderen. Horner was lang positief over de Mexicaan en bleef zijn vertrouwen in hem uitspreken. 'Hij gaat van race naar race, van evenement naar evenement, maar lijkt de overhand niet te krijgen. Dat is jammer, want hij is een goede coureur', zegt Steiner, die de woorden van Gasly herhaalt. 'Volgens mij zou hij vervangen moeten worden. Red Bull zal op bepaalde momenten beide coureurs nodig hebben om punten te scoren voor het kampioenschap.'

Steiner hoopt echter wel dat Pérez een comeback weet te maken en in de punten eindigt en bij Red Bull blijft. 'Maar ik leid Red Bull niet. Ze moeten aan het kampioenschap denken, en nu heeft McLaren een goede auto, twee goede coureurs en bij Red Bull moeten ze opletten wie er nu achter hen aankomt. Red Bull heeft nooit geschroomd om dit soort beslissingen te maken, op welk moment in het seizoen dan ook', stelt de voormalig Haas-teambaas. Pérez staat momenteel 137 punten achter Verstappen, op P6 in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws