Schumacher: 'Verstappen kan het gat niet dichtrijden als Red Bull geen stappen meer zet' Opinie
Opinie

Schumacher: 'Verstappen kan het gat niet dichtrijden als Red Bull geen stappen meer zet'

Schumacher: 'Verstappen kan het gat niet dichtrijden als Red Bull geen stappen meer zet'

Max Verstappen gaat de tweede seizoenshelft in zonder de WK-leiding, maar daar heeft hij zelf niets aan kunnen doen, stelt Ralf Schumacher. De Duitser blikt bij SPORT1 terug op de eerste F1-seizoenshelft van 2021 en gaat ook meteen in op wat hij verwacht van de tweede helft van het jaar. Verstappen is op eigen kracht gekomen waar hij nu is en dat vindt Schumacher bewonderenswaardig. Ook moet Red Bull Racing nog een stap zetten in 2021 om aanspraak te maken op de wereldtitel.

Verstappen verloor in de laatste wedstrijd voor de winterstop de WK-leiding aan titelconcurrent Hamilton. Wat kon hij daar aan doen? Schumacher: 'Helemaal niets.' Het gat naar Hamilton was na de touché tussen de Red Bull en Mercedes in Groot-Brittannië al kleiner dan dat het zou moeten zijn. In Baku werd de Nederlander namelijk bestolen van nog eens 25 punten. 'Je moet niet vergeten dat Verstappen, die duidelijk de wedstrijd naar zich toe aan het trekken was, een klapband ervoer.'

'Tweemaal is hij zonder schuld van het circuit geveegd, recentelijk nog door de bowlpartij van Valtteri Bottas. Een voorbeeld van botte pech', vindt de oud Williams-coureur. 25 punten liep Verstappen in Azerbeidzjan dus al mis. Wat daar de pijn verzachtte was dat ook Hamilton het weekend puntloos afsloot. Op Silverstone verkleinde de zevenvoudig wereldkampioen het gat naar zijn titelconcurrent echter wel met 25 punten.

Schumacher: 'Nogmaals, in geen enkel geval waren de uitvalbeurten zijn schuld. Hij ontwikkelt zich door en duikt al niet altijd meer in de gaten zoals hij vroeger deed. Wat hij nog mist, is ervaring, maar daar doet hij verder weinig aan. Hij is nog jong en tot dusver heeft hij het allemaal zelf gedaan', benadrukt de Formule 1-kenner. Sinds de Limburger zich bij zijn huidige team voegde, heeft de renstal moeten bouwen op zijn talent.

Verstappen voedt zichzelf op

Met die laatste opmerking probeert Schumacher aan te geven dat Verstappen zijn periode van volwassenheid in de F1 ingegaan is door zelf een team om zich heen te bouwen. In Daniel Ricciardo had hij wel een teamgenoot die meer ervaring had in de sport, maar de Australiër vertrok na 2018 naar Renault. 'Bij Red Bull heeft hij zichzelf opgevoed en het team is sindsdien volledig afhankelijk geweest van hem.'

'Hamilton heeft dit niet gehad. Hij voegde zich bij McLaren, waar hij totaal andere rijders naast zich had zitten in de vorm van Fernando Alonso en Jenson Button. Als we het hebben over samenwerken, liggen Hamilton en Mercedes dan ook een stapje voor', weet de broer van Michael Schumacher. Des te knapper dus dat de Red Bull-coureur inmiddels in een positie staat waarin hij serieus aanspraak maakt op de wereldtitel.

Hoe nu verder?

Wat gaan we de rest van het jaar krijgen? Schumacher denkt dat Hamilton en Verstappen elkaar op het circuit nog wel tegen zullen komen. 'Geen van beiden zal namelijk wijken voor de ander.' Als de coureurs het verschil dus niet kunnen maken, moeten de teams het doen: 'De grote vraag is voor mij wat Red Bull voor elkaar heeft weten te krijgen in de zomerstop. In Hongarije verwachtten we namelijk dat Red Bull veel sterker zou zijn dan Mercedes.'

'Op den duur kan Verstappen het gat niet dichtrijden als Red Bull geen grote stappen meer zet', concludeert de Duitser. In de zomerstop mag er niet gewerkt worden in de fabrieken, maar wellicht dat Red Bull vanuit huis gekeken heeft naar hoe ze de RB16B dat extra zetje kunnen geven om Verstappen weer het voortouw te geven in de titelstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws