Sky Sports-analist denkt dat Red Bull zorgvuldig moet kiezen: 'Verstappen breekt een jonge coureur' Opinie
Opinie

Sky Sports-analist denkt dat Red Bull zorgvuldig moet kiezen: 'Verstappen breekt een jonge coureur'

Sky Sports-analist denkt dat Red Bull zorgvuldig moet kiezen: 'Verstappen breekt een jonge coureur'

Sky Sports-presentatrice Rachel Brookes en oud-coureur Martin Brundle bespreken wie Sergio Pérez zou moeten vervangen als Red Bull Racing wel besluit een rijderswissel te doen. Brundle vraagt zich af of het wel handig is om een jonge coureur naast Max Verstappen te zetten, omdat de Nederlander hem waarschijnlijk mentaal af kan maken. Aan de andere kant: de huidige situatie gaat hen ook niet aan de constructeurstitel helpen.

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië is er een gerucht naar buiten gekomen dat Pérez tot aan de zomerstop de kans krijgt om zich te bewijzen, anders wordt hij vervangen door een andere rijder. Volgens Motorsport.com heeft hij twee clausules in zijn contract die Red Bull op dit moment al kan activeren: als hij meer dan honderd punten achter Verstappen staat in het WK mag hij vervangen worden, en als hij vijf plekken achter Verstappen staat. Of dat laatste punt de WK-stand betreft of hoe de coureurs eindigen in een race, is niet duidelijk.

Pérez staat 137 punten achter Verstappen in het klassement, en ook vijf plekken. Dan is de vraag: wie moet hem vervangen? 'Als je naar de Red Bull-familie kijkt, kijk je naar Liam Lawson of Yuki Tsunoda', begint Brookes in de Sky Sports F1 Podcast. 'Volgens wat we in de paddock horen, lijkt Marko Yuki niet echt een optie te vinden, maar als je de geruchten gelooft, zal Marko er volgend jaar toch niet meer zijn', stipt Brookes aan. 'Het is ofwel Liam of Yuki, of Daniel Ricciardo. Maar Ricciardo heeft zelf twee races gekregen om te laten zien wat hij kan.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

helmut marko sergio perez 2024
Marko heeft aangegeven dat Lawson Ricciardo zou kunnen vervangen bij Visa Cash App RB, maar is hij ook een optie om Pérez te vervangen?

Brundle vraagt zich af wie er mentaal klaar voor is

Brookes praatte in Oostenrijk met Peter Bayer, de CEO van Visa Cash App RB. Bayer gaf aan dat Ricciardo een deadline heeft, en zich dus niet zozeer zal focussen op het Red Bull-zitje, maar op het overleven van de eerste helft van het seizoen. 'Als je buiten dat kringetje kijkt, wie is dan nog een optie? Ocon schijnt te hebben getekend bij Haas. Dan heb je Sainz. Zou je Sainz ooit terugkrijgen in een Red Bull? Ik zou niet weten naar wie ze anders moeten kijken om dat zitje op te vullen', peinst Brookes.

'Lawson test de nieuwste auto binnenkort', wijst Brundle aan. Hij twijfelt of Red Bull er goed aan zal doen om hem direct al naast Verstappen te zetten. 'Verstappen breekt het hoofd van een jonge coureur, want hij kan omgaan met een auto die levendig is in de bochten en een sterke voorkant heeft, want hij heeft het talent om daarmee om te gaan', gaat de Brit verder. 'Maar het is het proberen waard. Je zou zeggen dat Ricciardo nu alles op een rijtje heeft om niet meer 'gekwetst' te worden door Verstappen, maar ik denk dat Sergio dat ook dacht. Ik zou Lawson erin zetten en kijken wat hij kan doen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lawson verstappen redbull
Brundle denkt dat Red Bull het met Lawson maar moet proberen.

Twee vaders bij Red Bull gaat niet goed komen

Brundle denkt niet dat Sainz een optie is voor Red Bull. Een tijdje werd de Spanjaard in verband gebracht met een zitje bij de Oostenrijkse renstal, maar Red Bull koos voor stabiliteit en continuïteit met Pérez. Sainz wordt momenteel aan Mercedes, Williams en Alpine gelinkt. Het verandert echter per dag. 'Het probleem dat ze met de familie Sainz hadden, is dat het al geen gelukkige situatie was toen ze bij Toro Rosso reden', zegt Brundle.

'Ik denk dat Red Bull al moeite heeft om met één vader om te gaan, laat staan met twee', lacht hij. 'Sainz hoopt waarschijnlijk op een kans bij Mercedes voor een jaar in 2025, maar dan wint Antonelli zijn eerste race, dus de situatie is elke dag anders. Het zorgt voor een dilemma bij Red Bull, en dat kan deels ook verklaren waarom ze Pérez hebben getekend, toch?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws