Montoya komt op voor Pérez: 'Hij en Verstappen hebben twee totaal verschillende auto's' Opinie
Opinie

Montoya komt op voor Pérez: 'Hij en Verstappen hebben twee totaal verschillende auto's'

Montoya komt op voor Pérez: 'Hij en Verstappen hebben twee totaal verschillende auto's'

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dat hij kan uitleggen waarom het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Pérez de laatste tijd zo groot is. De Colombiaan denkt dat het onmogelijk is voor Pérez om sneller te gaan, omdat hij zijn RB20 niet goed door de bochten kan sturen, waar anderen denken dat het gewoon tijd wordt om Pérez te vervangen. Montoya legt het uit.

De kritiek op Pérez is in de afgelopen paar races alleen maar toegenomen, vooral omdat hij drie keer op rij Q3 niet heeft gehaald en moeite heeft om in de punten te finishen. Sinds de Grand Prix van Miami heeft hij niet meer op het podium gestaan. Ondertussen heeft hij begin juni wel contractverlenging gekregen van Red Bull Racing. Het team wilde laten zien dat het Pérez vertrouwt en ze wilde hem het zelfvertrouwen geven om weer goede resultaten neer te zetten, maar het leek alleen maar een averechtse werking te hebben.

Na het weekend in Silverstone, waarin Pérez Q2 niet eens haalde vanwege een spin en de punten ver buiten bereik waren, wordt er weer veel gespeculeerd over zijn Red Bull-toekomst. 'Het verschil in balans tussen de auto van Checo en die van Max verraste me', zegt Montoya tegen W Radio. 'Als je de onboards bekijkt van Max en van Checo, zie je hoe Max' auto de bochten wel mooi door kan rijden, terwijl die van Checo dat niet doet. Het is onmogelijk om sneller te gaan, de auto wil niet sturen, hij moet gas terugnemen, terwijl Max dat niet hoeft te doen', analyseert Montoya.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Montoya komt op voor Pérez: 'Hij en Verstappen hebben twee totaal verschillende auto's'
Montoya stelt dat Verstappen en Pérez verschillende auto's hebben.

'Dat zijn twee heel verschillende auto's'

Het balansprobleem is echter niet helemaal nieuw. Vanaf de Grand Prix van Monaco meldde Verstappen dat de RB20 moeite heeft met het slikken van kerbs en hobbels, en bleef de auto wat dat betreft wat instabiel, en dat vernam hij ook op andere banen. Red Bull heeft ondertussen hard gewerkt om dat probleem op te lossen, maar Montoya suggereert dat het niet bij beide auto's opgelost is. 'Dat is interessant, omdat het een kwestie van een gecompromitteerde set-up kan zijn, of iets intern dat we niet weten, aangezien Red Bull Checo niet zo fel heeft bekritiseerd', zegt Montoya.

'Als je de balans van Pérez' auto in de kwalificatie bekijkt en de balans van Max' auto, zijn het twee compleet verschillende auto's', is de Colombiaan van mening. Red Bull is niet het dominante team meer, dat is duidelijk, maar als Verstappen het alleen moet doen, wordt het al helemaal moeilijk om tegen McLaren en Mercedes te vechten, die wel twee puntenscorende coureurs hebben. 'De kritiek komt vaak voort uit de perceptie dat ze 'intern dezelfde auto hebben', maar intern: wat gebeurt er?' vraagt Montoya zich af. 'Er is meer aan de hand, dat we moeten begrijpen, en dat is een vraag die aan Checo moet worden gesteld.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Montoya komt op voor Pérez: 'Hij en Verstappen hebben twee totaal verschillende auto's'
Verstappen staat wel telkens op het podium, waardoor het verschil tussen hem en Pérez alleen meer groter lijkt te worden.

Montoya zag hetzelfde bij Alonso

Montoya wijst aan dat elke auto anders is, en dat merkte hij op in Silverstone. 'We hebben Checo bekritiseerd omdat hij snelheid tekortkomt, maar eerlijk gezegd, toen we de onboards in de kwalificatie bekeken, zei ik: wow! En als je naar de auto van Fernando Alonso kijkt, daar ging het precies hetzelfde: hij kwam aan, stuurde in en toen was er geen kans meer om de bocht te halen. Dat verraste me enorm', besluit Montoya. Hij stelt alsnog dat er veel werk te doen is betreffende Pérez. Volgens hem waren de fouten in de strategie van Pérez in Silverstone echter ook een teken dat 'het interne management' fouten maakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws