Twijfels over Hamilton bij Ferrari: 'Anders had hij Verstappen wel verslagen' Opinie
Opinie

Twijfels over Hamilton bij Ferrari: 'Anders had hij Verstappen wel verslagen'

Twijfels over Hamilton bij Ferrari: 'Anders had hij Verstappen wel verslagen'

Thierry Boutsen betwijfelt of Lewis Hamilton in staat is om Ferrari naar een hoger niveau te tillen. De voormalige Formule 1-coureur uit België wijst daarbij naar de onmacht van de recordkampioen bij Mercedes, dat sinds 2022 in een dal terecht is gekomen. Boutsen besprak daarnaast ook de zwakke seizoenstart van Hamilton.

'Ik denk niet dat hij met zijn hoofd al niet meer bij Mercedes is', geeft de Belg aan in een interview met PlanetF1.com. Boutsen denkt wel dat de transfer naar Ferrari een rol speelt in de prestaties van de Brit bij Mercedes. 'Met zijn ervaring en met zijn leeftijd, kan ik me wel voorstellen dat het lastiger is om honderd procent te blijven geven. Misschien rijdt hij nu nog maar op 98 procent', zegt de drievoudig racewinnaar. Hamilton heeft tot nu toe slechts tien punten verzameld in vier weekenden.

Boutsen haalt de race in Japan als voorbeeld aan. 'Tijdens de race hoorden we dat hij zelf aan het team vroeg of hij George Russell langs moest laten. Een aantal jaar geleden had hij als een gek gevochten om hem voor te blijven.' De oud-coureur hoopt dat het niet het begin van een neerwaartse spiraal is. 'Als dit slechter wordt, komt hij in een moeilijke situatie terecht, waarin hij misschien gewoon opgeeft, en accepteert dat Russell de betere is en het team zal helpen, omdat hij zelf dan niet meer voelt dat hij in een goede positie zit.'

Hamilton hoopt op Ferrari

Hamilton zal naarmate het jaar vordert steeds meer richting zijn overstap naar Ferrari toeleven, maar Boutsen denkt niet dat de zevenvoudig wereldkampioen veel kan doen om te zorgen dat Ferrari de strijd met Red Bull Racing in de komende jaren kan aangaan. 'Ik geloof niet dat een coureur een team naar een hoger niveau kan tillen. Dit was in de jaren zeventig en tachtig misschien zo, en misschien ook nog in de jaren negentig, maar nu werkt dat niet meer zo', vertelt Boutsen, die wijst op de professionalisering van de sport.

Verstappen won afgelopen jaren haast alles, en Boutsen wijst erop dat Hamilton in die periode ook niet in staat was om Mercedes terug naar de top te sturen. 'Als het wel nog zo werkte, had hij Verstappen in 2023 wel verslagen, of in 2022, en zou hij kampioenschappen winnen. Coureurs zijn niet meer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de auto. Het zijn nu computers en engineers die de auto ontwikkelen. Dat hij Ferrari naar dat niveau kan tillen, zie ik niet gebeuren.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws