Voormalig teambaas haalt uit naar Alpine: 'Volgend jaar nog in F1 met huidige visie? Absoluut niet' Opinie
Opinie

Voormalig teambaas haalt uit naar Alpine: 'Volgend jaar nog in F1 met huidige visie? Absoluut niet'

Voormalig teambaas haalt uit naar Alpine: 'Volgend jaar nog in F1 met huidige visie? Absoluut niet'

Eddie Jordan is absoluut niet te spreken over de gang van zaken bij het Formule 1-team van Alpine. De voormalig teameigenaar stelt dat er snel wat moet gaan veranderen bij de Franse renstal, want als het zo doorgaat, gaan ze een sombere toekomst tegemoet en staan ze volgens Jordan niet lang meer op de Formule 1-grid.

Het wil dit seizoen nog niet vlotten bij Alpine. In Bahrein stonden Esteban Ocon en Pierre Gasly zelfs op de laatste startrij om een dag later enkel Valtteri Bottas en Logan Sargeant, die beiden problemen kenden tijdens de race, achter zich te houden. In Saoedi-Arabië ging het weliswaar iets beter, maar een dertiende plek voor Ocon was ook niet iets om heel blij mee te zijn, zeker niet aangezien Gasly al na een ronde klaar was.

Niet alleen de resultaten zijn ondermaats, ook op organisatorisch vlak gebeurt er van alles. In de zomer van 2023 kregen enkele kopstukken al hun congé, maar enkele weken geleden werd bekend dat ook Matt Harman en Dirk de Beer hun ontslag bij de Franse renstal hebben ingediend. Jordan vindt het ongelooflijk wat er momenteel allemaal gaande is bij Alpine. 'Het is absoluut beschamend', zegt de Ier in de Formula For Success-podcast', geciteerd door Speedweek. 'Op dit moment zijn ze het team in de diepste crisis.'

Toekomst Alpine onzeker

De crisis is volgens Jordan zelfs zo groot dat het Franse team moet vrezen voor de nabije toekomst. 'Zie ik Alpine volgend jaar nog steeds (in de Formule 1) met de huidige visie? Absoluut niet. Geen schijn van kans', is de voormalig teameigenaar, die vindt dat oud-teambaas Otmar Szafnauer er te vroeg uit is gegooid bij de Franse renstal, stellig. 'Ik denk dat hij een getalenteerd persoon is die zeker had geweten hoe hij dit team de juiste richting op had moeten sturen.'

'Ik vind het gewoon een schande dat ze (Alpine, red.) niet in staat waren om hun coureurs en hun team een auto te geven waarmee ze konden concurreren in een wereldkampioenschap. Dat is gewoonweg onaanvaardbaar', aldus Jordan, die een 'verkoop van het team heel goed mogelijk acht. Ik denk dat Renault zich heeft teruggetrokken, ze willen geen geld uitgeven aan de motoren en de motoren voor 2026', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws