Voormalig Toro Rosso-coureur begrijpt ontslag De Vries: 'Als dat er niet is, dan hebben ze het recht om je te ontslaan' Opinie
Opinie

Voormalig Toro Rosso-coureur begrijpt ontslag De Vries: 'Als dat er niet is, dan hebben ze het recht om je te ontslaan'

Voormalig Toro Rosso-coureur begrijpt ontslag De Vries: 'Als dat er niet is, dan hebben ze het recht om je te ontslaan'

Komend weekend reist het Formule 1-circus af naar Hongarije, maar dat doet het zonder Nyck de Vries. De Nederlander voldeed niet aan de verwachtingen en hij moest al na tien races plaatsmaken voor Daniel Ricciardo. Was het ontslag van De Vries terecht, aangezien hij ook in de langzaamste auto van het veld reed? Voormalig Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari vindt van wel.

De Vries mocht vorig seizoen in Monza ineens zijn debuut maken in de Formule 1. De coureur, die toen nog onder contract stond bij Mercedes, werd opgeroepen als vervanger voor de zieke Alexander Albon. De Vries, die al geruime tijd wachtte op een kans in de koningsklasse van de autosport, greep deze mogelijkheid met beide handen aan. De Nederlander stuurde zijn Williams-bolide naar een keurige negende plaats. En dat in de slechtste auto van het veld. Het leverde De Vries uiteindelijk een stoeltje bij AlphaTauri op. Bij het zusterteam van Red Bull Racing wist hij echter niet aan de hoge verwachtingen te voldoen en na tien races viel het doek voor de voormalig Formule E-kampioen.

Veel kenners hebben zich al uitgelaten over het vroegtijdige ontslag van De Vries en de meningen zijn verdeeld. Als Alguersuari in de podcast van Sky Sports gevraagd wordt naar zijn mening, is hij duidelijk. 'Je moet wel verbetering zien. Als deze er niet is, dan hebben ze het recht om je te ontslaan. Hij (De Vries, red.) had weinig races om zijn potentieel te laten zien en ik ben er zeker van dat er meer in het vat zat voor Nyck, maar als er geen stijgende lijn te zien is tussen zijn eerste en laatste race, dan hebben ze het recht om afscheid van hem te nemen.'

'Het gaat erom dat je je teamgenoot verslaat'

De Vries wist zijn teamgenoot Yuki Tsunoda slechts sporadisch te verslaan en dat is volgens Alguersuari dan ook het probleem. 'Uiteindelijk gaat het er in de Formule 1 om dat je je teamgenoot verslaat. Hij beschikt over dezelfde middelen. Bij Toro Rosso was het ook mijn doel om mijn teamgenoot te verslaan. Ik wilde aan het einde van het seizoen meer punten hebben dan hem. Als je je teamgenoot verslaat, dan heb je het recht om te blijven. Met iemand anders kan je niet vergeleken worden', aldus Alguersuari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws