Zou Verstappen geschikt zijn voor Indy500? 'Hij hoeft zich niet te bewijzen' Opinie
Opinie

Zou Verstappen geschikt zijn voor Indy500? 'Hij hoeft zich niet te bewijzen'

Zou Verstappen geschikt zijn voor Indy500? 'Hij hoeft zich niet te bewijzen'

Arie Luyendyk verwacht niet dat Max Verstappen snel uit de Formule 1 zal stappen. Maar de oud-Formule 1-coureur zou het wel begrijpen als Verstappen die keuze zou maken. Er zijn volgens Luyendyk namelijk nog genoeg andere uitstapjes die de Red Bull Racing-coureur zou kunnen maken.

'Ik denk dat Verstappen nog wel aardig wat jaartjes meekan, gezien zijn leeftijd en drijfveer', zegt Luyendyk in Nederland Autosportland van Ziggo Sport. Maar het is wel bekend dat Verstappen een keer mee zou willen doen aan Le Mans. 'Hij wil natuurlijk wel iets anders gaan doen en dat kan ik mij ook wel voorstellen', aldus Luyendyk.

Verstappen gaat er overal hard in

Volgens Luyendyk is het in de Formule 1 best wel hetzelfde programma afwerken. 'Elk weekend van een Formule 1-race is heel erg uitgestippeld. Dus ze werken programma's af en dan is het natuurlijk racen. Uiteindelijk is Verstappen een jongen die er overal hard in gaat. Dat hij dat als een uitdaging ziet, kan ik mij wel voorstellen.'

Zou Verstappen dan ook de Indy500 aankunnen? 'Verstappen hoeft zich niet te bewijzen', aldus Luyendyk. 'Uiteindelijk kan iedere goede autocoureur meekomen in Indy met een goed team en een goede setup. Maar het is helemaal aan hem, wil hij dat? Het is in ieder geval minder gevaarlijk dan 30 jaar geleden', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws