Dennis heeft slecht nieuws voor Red Bull-concurrenten: 'Tenzij iemand een seconde vindt' Formule 1
Formule 1

Dennis heeft slecht nieuws voor Red Bull-concurrenten: 'Tenzij iemand een seconde vindt'

Dennis heeft slecht nieuws voor Red Bull-concurrenten: 'Tenzij iemand een seconde vindt'

Jake Dennis, simulatorcoureur voor het team van Red Bull Racing, heeft goed nieuws voor Max Verstappen en Sergio Pérez. De Brit verwacht namelijk dat de RB20 net zoals zijn voorganger zal domineren in de Formule 1. Daardoor zal het volgens Dennis ook weer een relatief saai seizoen worden in de koningsklasse van de autosport. Dat vindt de Formule E-rijder absoluut niet erg, aangezien er dan meer aandacht is voor de raceklasse waarin hij actief is.

Dennis stapte vorig seizoen in de RB19 tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. De Formule E-coureur mocht ook nog tijdens de laatste test van het jaar kilometers maken. Inmiddels is de coureur begonnen aan het Formule E-seizoen. De rijder van Andretti Autosport wist op het Autódromo Hermanos Rodríguez als negende over de streep te komen, waarmee hij twee punten wist te scoren. Pascal Wehrlein, voormalig Formule 1-coureur bij Manor en Sauber, wist de race te winnen.

Dennis heeft naast zijn Formule E-verplichtingen ook in de simulator gezeten bij Red Bull. Hij heeft in ieder geval goed nieuws voor Verstappen en Pérez. 'We hebben opnieuw een extreem snelle raceauto', zegt Dennis bij Mirror Sport. 'Ik verwacht dat we opnieuw kampioenen worden, tenzij iemand zoals Ferrari of Mercedes op de een of andere manier een seconde per ronde vindt. Ik denk dat het een vrij saai seizoen wordt in de Formule 1, met Max die waarschijnlijk domineert.'

Vorig seizoen wist Verstappen de Formule 1 al te domineren met negentien zeges in 22 Grands Prix. Daardoor lijkt Red Bull aankomend seizoen met een evolutie van de RB19 te gaan rijden. De RB20 is al enige tijd in ontwikkeling, aangezien de Oostenrijkse renstal zich niet meer bezig hoefde te houden met de 2023-bolide. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat we onze aandacht niet vrij snel hebben verlegd naar de auto van 2024. We hebben geen ontwikkelingen meer gedaan aan de auto van 2023 na Singapore.'

Dennis is dominantie Verstappen dankbaar

Door de dominantie van Verstappen wordt er getwijfeld of de Formule 1 de fans nog wel bij de sport kan houden. Dennis is de Nederlander in ieder geval zeer dankbaar. 'Zijn dominantie brengt echt nieuwe kijkers naar de Formule E. We hebben ook een kampioenschap dat extreem moeilijk en spannend is. We hebben twintig auto's binnen twee of drie seconden op bepaalde circuits, dus het is veel opwindender en veel leuker voor de fans, zou ik zeggen', aldus de simulatorcoureur van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws