F2 in Azerbeidzjan | Bearman slaat vroege aanvallen Pourchaire af en wint ook feature race in Bakoe F2 & F3
F2 & F3

F2 in Azerbeidzjan | Bearman slaat vroege aanvallen Pourchaire af en wint ook feature race in Bakoe

F2 in Azerbeidzjan | Bearman slaat vroege aanvallen Pourchaire af en wint ook feature race in Bakoe

Naast de Formule 1 is bij de Grand Prix van Azerbeidzjan ook de Formule 2 aanwezig voor het vierde raceweekend van het seizoen 2023. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklasse op het Baku City Circuit.

Bearman slaat vroege aanvallen Pourchaire af en wint ook feature race in Bakoe

Oliver Bearman heeft zowel de sprintrace als de feature race weten te winnen in Azerbeidzjan. De coureur van Prema mocht starten vanaf poleposition, maar aan het begin van de race raakte hij zou positie kwijt aan Théo Pourchaire. De twee coureurs waren in de openingsfase nog flink aan het bakkeleien, maar de Brit wist na een aantal ronden zijn concurrent buiten de DRS-afstand te rijden. Vanaf dat moment kwam een overwinning voor Bearman ook niet meer in gevaar.

Pourchaire moest op een gegeven moment wel in zijn achteruitkijkspiegel kijken, want Enzo Fittipaldi kwam steeds dichterbij. Na de pitstops haakte de Braziliaan snel aan en reed hij in de versnellingsbak van de ART-rijder. De junior van Red Bull Racing nam uiteindelijk ook de tweede plek over van Pourchaire en was hardop verbaasd over de boordradio na de race. Pourchaire zal niet heel teleurgesteld zijn met de derde plek, want door een matige race van Ayumu Iwasa pakt de Fransman de eerste plek in het kampioenschap af.

Bearman wint chaotische sprintrace Formule 2, Verschoor valt vroeg uit

Oliver Bearman heeft de sprintrace van de Formule 2 in Azerbeidzjan op zijn naam geschreven. De Britse Ferrari-junior begon de wedstrijd vanaf een negende plaats, maar wist goed door het veld te komen. Bij een safetycarherstart in de slotfase van de race viel de gehele top drie uit, waarna Bearman profiteerde en doorstootte naar P2. Teamgenoot Frederik Vesti werd nog op het allerlaatste moment ingehaald, waarna de race opnieuw werd geneutraliseerd.

Dat gebeurde nadat, zoals gezegd, de gehele top drie bij de herstart crashte in bocht één. Dennis Hauger lag aan kop, maar nam te veel snelheid mee en ramde de muur aan de buitenkant. Victor Martins verkeek zich ook op de eerste bocht, waarna hij ook nog eens werd geschept door MP Motorsport-coureur Jehan Daruvala en plotseling bovenop de Indiase rijder lag. Vesti werd uiteindelijk tweede achter Bearman, die zodoende voor het eerst wint in de Formule 2. Red Bull Racing-junior Jak Crawford werd derde. Richard Verschoor viel al in de eerste ronde uit met schade.

Bearman pakt pole met 'engste ronde van zijn leven', drama voor Iwasa

Oliver Bearman heeft op het allerlaatste moment poleposition gepakt tijdens de kwalificatie van de Formule 2 in Azerbeidzjan. De Ferrari-junior van Prema Racing tikte eerder nog de muur aan, maar kon zonder schade zijn weg vervolgen en versloeg Enzo Fittipaldi en Théo Pourchaire, Richard Verschoor werd tiende, maar met name voor Ayumu Iwasa was het een dramatische sessie. De Japanner, tevens kampioenschapsleider, kwam er niet aan te pas en start de twee races vanaf P17.

Verschoor doet goede zaken in vrije training, Bearman snelste

Richard Verschoor is het Formule 2-weekend in Azerbeidzjan op goede wijze begonnen. De coureur van Van Amersfoort Racing noteerde de zevende tijd met een 1:54,780. Daarmee was de Nederlander wel zeven tienden langzamer dan Oliver Bearman, die de snelste tijd klokte. De Ferrari-junior van Prema Racing houdt onder meer Isack Hadjar en Kush Maini achter zich in de top drie in Bakoe. De sessie werd vroegtijdig beëindigd nadat Arthur Leclerc na een spin tot stilstand kwam in bocht twee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws